Superstormen Sandy i New York……

Helt otroligt vad superstormen Sandy kommer att ställa till med. Alla är helt förskräckta av vad denna storm kommer att kosta med dyra pengar som inte finns att spendera just nu. Vatten och vind överallt, flygplatser, tunnelbanor, broar ja nästan allt har fått ett totalt stop. Skrämmande! Det finns inget vatten kvar på hyllorna i affärer och alla försöker hjälpa till så gott vi kan.

Allt detta händer mitt i President valet så nu har presidenten och hans motkandidat Mitt Romney tagit några dagar off för att President Obama kan återgå till sina President och ansvars sysslor av vad som behövs göra för att hjälpa dom i nöd i New York.

Jag vet inte om det är ovanligt att inte säga vem man röstar på men jag gör det inte och har aldrig gjort det heller. Tro mej jag röstar alltid på den bästa :)

Jag och Mindy kommer till Sverige i slutet av November och vi kommer att besöka Sverige från topp till tå. Vilket betyder att ni kan se oss lite här och där. Snart kan jag berätta vad vi ska göra för roligt.

Nästa måndag ska jag vara gäst i ett svenskt program som ska spelas in här i LA. Jag låter er veta mer när jag får lov att berätta. Jag har faktiskt köpt en ny klänning till det tillfället som jag vet att ni kommer att älska :) Min första ganska hippa klänning :)

Karin Hederström som inte har fått korten jag mailade dej på Molly och Bella. Kan du göra mej en tjänst att skicka din email adress till min agent calle@mariamontazami.info så skickar vi korten igen.

Ni som undrade över mina fina gröna vindblåsande björkar så kommer dom från Kalifornien. Dom är hängbjörkar :) 

Jani som skriver från Finland ohhh nej snöar det redan!!! Kallt och burrigt i oktober ? Hoppas att du har en varm och skön jacka :) Jag önskar verkligen att jag kommer tillbaka till Finland snart igen för att det är ett land med mycket karaktär och värme. Love you guys!!!

     Fick detta som ett SMS av Hanna idag. Hennes sista midterm prov och hon får A+ och det var det högsta betyget läraren gav till någon av hans elever. Hanna you are such a good girl. Nu skryter jag inte utan vill bara berätta att vi är glada och stolta över hennes hårda arbete.

Sock inköp till Emma och Nicho. Vi har ett märke som heter KB och dom gör världens bästa och skönaste strumpor. Ganska oviktigt att veta kanske men dom är billiga och jättebra och man kan köpa dom på Costco (vilken är en stor affär där man köper allt i storpack)

Nicholas och en av hans kompisar kommer över imorgon och dom ska holka ur några pumpor så att vi kan sätta in ljus i dom på kvällen. Så här är jag som försöker välja de finaste och renaste på ytan haha!! Ni får se imorgon hur det blev :)

          

Gick över till Mindys hus för att hämta något och hon hade lagat till denna goda appetizer. Buffalo mozzarella med prosciutto Mmmmmm :) Och det bruna som ni ser är balsamic glaze som är lite tjockare och lätt sötare. Jättegott!

Kram till er alla och jag har massor att berätta men kan ännu inte. Inget paket kom idag med MMC nyckelknippor så jag väntar fortfarande.

Javisst ni som är sugna på tävling titta in på Hannas blogg :) Kram Maria

 1. Hej maria!
  Jag är en tjej på 14 år och du är som en förbild för mig!
  När du och Mindy åker hit till sverige skulle ni kunna komma till Ljusdal i Hälsingland?
  Det skulle verkligen vara jätte kul att få träffa dig!
  Fortsätt med att göra ett sjukt bra jobb med bloggen!
  Stora kramar Lovisa

 2. hejsan maria! skulle du kunna ta lite kort på dina favorit kläder och skriva vart dom kommer ifrån? skulle vara riktigt snällt ! kram

 3. Hej maria!

  En liten rolig sak hände här om veckan. Du var och klippte dina hundar hos en vän till min familj som bor i LA. Kim heter hon, hon berättade att ni hade pratat om Sverige och att du ville att hon skulle hälsa till oss som bor i lilla helsingborg :) Du verkar som en jätte go människa maria, fortsätt att vara dig själv. Och vi hela familjen hälsar tillbaka :)

 4. Hej igen Maria…….
  Jag menade ju givetvis grattis till Hanna för hennes betyg…..ibland blir det bara så fel :)

  Kram från Mia(Marie)

 5. Stort grattis till Hanna! Ni måste vara hemskt stolta.
  Vi har så mycket snö här i norra Dalarna :) Barnen är så glada och är ute hela tiden och bygger snögubbar och åker bob.
  Jag älskar snön men saknar sommarvärmen såklart.

 6. Jag var på vårdcentralen idag med min pappa som hade ett hemskt gallstensanfall. Se upp för äpplen om ni har gallstenstendenser. Där i väntsalen fanns kaffe och tidningar att läsa. Medan min käre far tog prover passade jag på att läsa ett nummer av Tara. Där var en intervju med dig, Maria. Jag fastnade särskilt för stycket där du beskrev hur du träffade din bff= best friend forever. Hon stod där plötsligt på trappen, du hade inte riktigt tid, men det lilla korta mötet var början till något mycket större. Jag tycker att du beskrev så autentiskt hur en äkta vänskap kan slå ned lite grand som en förälskelse. Klick kan det säga i vänskap och du tog upp att när som helst kan ens bff vara där. Intressant och på pricken. Gallstensanfallet har nu klingat ut, men min pappa som först tyckte att det var jobbigt att ha en ”polisdotter” med sig är egentligen väldigt tacksam över att jag skjutsade honom. En sådan möjlighet att få visa kärlek till sin far, bör man ta. I kärlek och vänskap gäller det att finnas där.

 7. Hej och Kvällis Fina Maria

  Jag läser att programmet ” Gäster med gester ” kör igång på lördag och att dekommer vara ständiga inslag med dej och med Stefan Holm ( f.d höjdhoppare)…..Skojsigt….Kör så de ryker…hihi

  Kramisar Nettan ( Logan )

 8. Gud vad kul att ni ska komma till Sverige :-) Kan ni komma och hälsa på i Motala? Annars kan ni komma till linköping som ligger ganska nära motala. Ska du ha någon bloggträff det vore så himmla kul. Den du hade i stockholm sist var så himmla trevlig.

  Kram Amanda ifrån Motala

 9. Hej! Läser din blogg varje dag och den är jättebra! Jag skulle ha viljat komma och se dig då du kom till Finland, men hade inte möjlighet för att jag var i skolan då :)
  Skulle vara superkul att se dig nån annan gång då du kommer till Finland ! :)

  H. Sandra från Finland :)

 10. Hej Maria!
  Jag håller med dig angående att berätta vem man röstar på, det är ingen som har med det att göra! Om man inte vill berätta så är det OK!
  Ja oj vilket oväder ni har där borta! Här har vi några minusgrader, vindstilla och ca 5 cm nysnö. Helt ok faktiskt! :)
  Oj, vad kul att du ska på turné i Sverige. Hoppas du kommer till Östersund. Kramar från Birgitta N i Östersund

 11. **HejBästaMaria**
  Fyy va hemskt med stormen Sandy..Har kollat på CNN hela morgonen och blir så ledsen..Tänker på alla och önskar att man kunde åka ner och hjälpa till..
  Så kul att du och Mindy kommer,ni är *så Välkomna*=)
  Spännande att få höra sedan vad ni ska hitta på..hmm kanske en ny serie med dig och Mindy på G?;)
  Idag har jag bäddat ner mig under en filt,har åkt på förkylning..mina katter ligger bredvid och värmer mig..Det är kallt och blåsigt ute..

  Såå spännande Maria vad är det du ska berätta för oss?=))
  **Ha en Lovely Day Maria m.fam Stor Kram Anna Nykvist**

 12. Maria,

  Jag tycker att dina två vovvar Bella och Molly är så söta. Skulle så gärna vilja två ett foto på dom två. Hur gör jag då?

  MVH
  Klaudija i Köping

 13. Hej Maria!
  Hemska storm! Hoppas den inte når er!!
  Jag har 2 kusiner m familjer som bor i LA (Redondo Beach) och jag är så orolig. =( Jag läser om stormen så mycket jag kan och får klump i magen varje gång. Jag har en så stor dröm som jag tyvärr inte tror kommer gå i uppfyllelse. Tänk att få uppleva USA.s ALLA högtider. Halloween, Christmas etc. Allt är ju så ”överdrivet” i USA. Men på ett bra sätt tycker jag. =P Men så fascinerande med dom stora vackra julgranarna med MASSA glitter. Eller hurdekorationerna. Visst kallas dom stora granarna för kungsgranar? And the pumpkin race. =) Sooo fun for the kids. =D Och jag tycker det är så roligt när man får klä ut sig till preciiis vad man vill och inte behöva klä ut sig till monster, zombies eller spöken om man inte vill. =) So funny!

  Det blev en lååångt inlägg från mig! Men de blir ju lätt så när man har mycket på hjärtat! ;-)

  Ha de så bra..
  Kram! =D

 14. Hej Maria!
  Ja det är verkligen otäckt med stormen i New York, jag försöker följa nyheterna för att läsa hur det går.

  Vad skoj att Du och Mindy kommer hit, ska bli kul att höra mer vad ni har på gång.

  Jag trodde du på nåt sätt hade fått björkarna med dig från Sverige, jag hade inte ena aning om att de växte i Kalifornien, det är skoj att man man får lära sig nåt nytt lite då och då =)

  Massor med kramar från mig!

 15. Hej Maria och tack för att du är en sån underbar och härlig person! :) Jag undrar, har du nån åsikt i abortfrågan som ju har diskuterats ganska hett inför presidentvalet?
  Ta hand om dig!

 16. Hej!
  jag tänkte höra om du gör något för välgörenhet eller stöder någon bra organisation som är i behov av ekonomiskt stöd för tex hemlösa eller döende barn i Afrika?

 17. Åh vad kul det skulle vara att få träffa dig OCH Mindy! Skulle vilja att ni två hade ett eget program, man sitter alltid med ett leende på läpparna när ni dyker upp i SHF! KRam

 18. God morgon Maria!
  Grattis till Emma för sitt fina betyg….så underbart när det går bra för barnen:)
  Jag ska karva pumpa jag med…..älskar att se den lysa när mörkret infaller sig :)
  Längtar just nu till december då man får börja pynta inför julen såååå myyyysigt…..
  Otäkt med stormen som härjar nu…..har goda vänner som bor i New Jersey och den är väl där och härjar nu:(
  Ha en underbar dag Maria!
  Kramis från Mia(Marie)
  Kram även till Nettan:)

 19. Kul att du och Mindy kommer till Sverige! Klart du ska vara stolt när det går bra för era barn! Kram Heléne

 20. Ja, hoppas verkligen att stormen inte förstör för mycket och att människor inte kommer till skada! Det är verkligen läskigt med naturkatastrofer, naturens krafter som är så starka och som man inte kan styra.
  Där ser man, att det finns björkar i Kalifornien var något nytt för mig, men bra för dig som är van vid björkar här i Sverige :) De är ju väldigt fina och passar bra in i eran trädgård!
  Det skall bli kul att se hur ni och andra runt omkring pyntar för Halloween, det är mycket mer än i Sverige och kan uppfattas som en smula extremt för oss i Sverige som knappt pyntar någonting för halloween. Men det är en rolig högtid som ni i USA är duktiga på att fira :)

  Ha det gott och ta hand om dig!
  Kram

 21. Hej Fina Maria

  Åhh. jag älskar att se hur du och din fina familj pysslar om till Halloween….Ni är så fiffiga….

  Tjohoo….Såååå spännande vad du har på G….Och kul att du och Mindy kommer resa runt här i Sverige..Många blir glada…..Mindy är så trevlig det lilla jag hann prata med henne…

  Usch hemsk med stormen inget kul, hoppas inte allt för mycket blir skadat

  Ha en trevlig dag
  Kramisar Nettan ( Logan )

 22. Duktig tjej Hanna!
  Ni har verkligen all anledning att vara stolta, man FÅR vara det!! ;)
  Kramar till Dig från Skellefteå som inatt fått 4 cm SNÖ ..! :(

 23. nej det är inte ovanligt att inte tala om vad man röstar .
  jag gör inte det .
  oj vad spännande med resan genom swerige.
  hoppas det blir ett stopp i malmö också
  om jag förstått rätt så börjar halloween today.
  så grattis det ska bli jättespännande se hur du dekoerar.
  stort stort grattis till hanna. bra jobbat tjejen

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..