Det lönar sej aldrig att skryta….

Hej och goder afton…ja här satt jag vid datorn och skröt för fulla muggar om det fina och soliga vädret vi hade och vad säger vädertanten senare på kvällen???? Ja då blir det regn de närmaste fyra dagarna haha. Jag måste säga att när det regnar eller är dåligt väder det är då jag passar på att göra alla dessa ganska tråkiga ärrenden tex köpa nya glödlampor till belysningen som man har ovanför tavlor, köpa en liten blomklippare (när man behöver trimma stammen av färskblommor) som jag kan ha i min kökslåda precis vid soppåsen, köpa nya galgar, sortera i mina strumplådor, ringa trädgårdsmästaren och fråga när han kan komma och trimma alla våra palmer osv :)

Emma är just nu ute och tar sin sista körlektion med sin lärare Steve och som kommer från Australien. Emma kommer att ta sitt körkort i Mars och då har hon precis fyllt 16 år. Lite annorlunda än Sverige men vi har kört och tränat för fullt. Emma är sharp och är otroligt medveten om sin omgivning.

Svar på era frågor…

Eva are you kidding me….tack tack för glasskaks receptet det ska jag prova så fort det blir lite varmare :)

Jessica som bor i Spanien…shoppa i Marbella :) där bodde jag i 6 månader när jag var 19 år och hade superkul. Du hade en fråga angående dina Malteser och Molly brukade vara jätteröd vid hennes ögon och nu är hon vit som bomull runt ögonen. Jag ger henne en probitiotic vitamin som jag öppnar och häller pulvret i hennes mat. Jag vet att det finns något som heter Angel Eyes och ska vara helt fantastiskt när det gäller vita hundar som blir missfärgade runt ögonen. Fråga din veterenär och se vad du får för tips.

Johanna som kommer med sin familj till LA. Välkomna :) Du undrade vad beachen heter som Lotta och jag hade en picknick vid på i så blev vi SHF. Det är faktiskt en manmade lake som ligger i Mission Viejo i Orange County. Där bodde vi båda med våra familjer i ca 8 år och vi hade så roligt tillsammans :)

Vårfläkt i höggsta hugg. Kolla in krukan som skriker French!!!!

Ok tänker ni!!!! Vad ska vi titta på?  Självklart min nya köksmatta framför diskbänken så fin och skön att stå på :) Lite lyx :)

Det här kortet tog Emma på mej ikväll när jag kom hem från Iranska affären och hade köpt jättegod Iransk glass. Jag ska ta ett kort när Kamran har skopat upp en portion i ett fint dessert glas så får ni se. Hemgjord gräddglass med saffran och pistachios. Supergott!!!

Det här är min entre till vårt hem och jag älskar just den här lilla avdelningen. Det luktar så gott och fräsht :) Kolla in den lilla blomkrukan!!!!! Love it!!!

Ok kram och godnatt Maria :)

 1. God Lördagseftermiddag,
  vilket fint stilleben vid din entré, ser inbjudande och mysigt ut!!
  Ha en trevlig kväll, från en som älskar dina bilder!!

 2. Hejsan! Jättefint kort på er alla i entrén!!
  Jag hat en fråga: När du flyger till Stockholm, vilket flygbolag tycker du då är smidigast att åka med?
  Jag tänker på service ombord, flygtider, mellanlandning med planbyte…. Jag ska ev åka och hälsa på min väninna i west LA och jag vill att resan ska vara så smidig som möjligt! Du har ju så stor erfarenhet av att resa hit så du måste vara den mest perfekte att fråga.
  Kram Anna från Anna i Eskilstuna

 3. Ärligt talat ganska white trash att inreda ”french” men inte ha någon som helst koppling till den franska kulturen. Vet du ens vad som står på krukan?

  1. i den multikulturella i Sverige,finns säker många med koplpling till den franska culturen.Dags att komma ut ur skalen!!

 4. **HejBästaMaria**

  Jag passar också på att göra tråkiga saker hemma när vädret är dåligt..Eller ifs jag håller igång med ngt plock hela tiden hihi..
  Så fint ni har hemma!!Fin blomkruka med text på:)
  Duktiga Emma som snart får körkort:)Så fin matta i köket Maria:)

  *Fortsatt trevlig helg önskar jag dig Maria och hälsa familjen kramiz Anna Nykvist

 5. Haa, ”vad ska vi nu titta på”-bilden.Precis så tänkte jag. Fastnade först på Era stora diskhoar som väl är vanligt i USA . Men allt är ju ”Big over there” Mysigt att se dina fina foton du visar upp. Ni har bra mysig smak.
  Ha’ de gott allihop

 6. Hej Maria – skryta, nej då Maria…. Det gör du inte precis… Men det som blir fel, när jag tar saker för givet…
  Jättefint att se Familjefotot och grönska, direkt när man kommer in i er Hall… Ett foto på Familjen med lite gröna växter som inte skräpar, alltid fräscha. Gillar gröna växter och garderobsblomma. Eftersom jag ofta är hos min Old gran Mama! Här är buskallt, men i veckan som kommer, blir det högtryck = alltså termometern sjunker rejält…. Vi får se… I alla fall är det OTROLIGT VACKERT ! Träden är helt vita av snö&frost. Ja ni vet ju, för inte alltför många dar sedan var du & Mindy i Jukkasjärvi.
  Skal bli otroligt kul att se era Äventyr!

 7. Hej Maria vill tipsa om man har en malteser är det viktigt att sköta om dess tänder,gå till veterinären regelbundet och putsa tandsten.Tandköttsinflammation kan få ögonen att börja rinna.Ha det så bra!!

 8. Jag tittar på svenske hollywoodfruer, och du er min favorit Maria! Säsong 5 av svenske hollywoodfruer er nu i gang i Norge. I første episod (av säsong 5) användar du några mycket snygge solglasögon. Du måste berätta mej: where have you bought these ”pilot” sunglasses with white/metallic frame? What brand/model?
  Trevligt att du tar dig tid att svara på frågor i din blogg.
  Kram

 9. Hej Maria! Gillar verkligen din härliga blogg! Jag håller själv på med körkortet och det är verkligen inte lätt. Håller tummarna att det går bra för Emma i mars.

  Hoppas att allt är bra med er alla där i soliga och varma Kalifornien! Ha en mysig helg! Kram din namne Maria

 10. Hej Maria, var kan man köpa dina glas ? kan du inte skriva ett litet inlägg eller videoinlägg om glasen.
  Kram Tobias

 11. Hej Maria!

  Jättemysigt vrå i hallen. Och din fina klänning/tunika vad är det för märke ,så jättefin på dej. Härligt med lite färg.
  Man hoppas ju på vår här snart :) -20 grader i morse när
  man hoppade in i bilen till jobbet.!
  Kram Pia

 12. den där iden med godis på ett bord i haöen har jag tjuvat från dig sen innan smile.hoppas allt är bra med er alla
  mattan ja!!! hm jag blev mest nyfiken hur du dekoerat diskbänken smile
  GLASS ett måste som måste finnas hemma
  Iransk glass har jag inte smakat förrut.
  vet du om det finns få tag på i malmö!
  eller kan du ta en nämrebild så kan jag titta i alla de arabiska affärerna här själv
  vad rädd om er Idag blir det baka bröd

 13. Hej Maria!
  Vill du dela med dig av Evas glasskakerecept?
  Jag har missat det bland kommentarerna, och det lät som en supergod kaka.
  Eller om du Eva ser detta, så blir jag jätteglad om du vill lägga ut det här igen :-)
  Massor med kramar från mig!

 14. Hej Maria! Du och jag har nästan varit grannar! Jag bodde i Mission Viejo på 80-talet. Först på Barquero Drive och sedan på Serenata Drive (vid Oso Parkway). Min nuvarande man är amerikan och han bodde uppe vid Trabuco och Alicia, i samma område som Zapata Circle. Mission Viejo är sååå vackert med de gröna kullarna, sjön och bergen i bakgrunden. En av mina bästa vänner bodde i Laguna Niguel så jag tillbringade även en hel del tid där. Jobbade på Cocos i Irvine 1987 från januari till oktober. Var du där någon gång och åt så kanske vi har träffats!

 15. Hej Maria ! Vilken fin matta , skönt att gå på. Passade jättebra i köket . Japp man får passa på göra det tråkiga när vädret tillåter … Här är det -21 fy , då åker jag till Ikea och ”värmer ” mig ha ha . Vad kul att Emma har kommit långt m körningen . Emil ska börja nu till våren och vi som ”handledare” måste gå en kurs på 3 Tim tillsammans m Emil . Ska bli jättekul . Ha en fin helg . En stor kram runt halsen // Malin ;mallan ❤️❤️❤️

 16. Hej Maria!! Gissa vad!? Jag har PRECIS likadant motiv på mina muggar som du har på din fina franska kruka!! :D Titta här på min blogg på den sista bilden: http://prinsessavanessa.blogspot.fi/2012/10/recept-pa-min-supermedicin.html

  Varifrån har du köpt krukan? Det skulle vara kul att köpa en likadan som skulle matcha mina muggar!

  Hihi, nu kommer jag att tänka på de när jag dricker ur muggarna :D va kul!
  Massor med kramar till dej!

  1. Många har ju skrivit att de tycker Mindy tar ”för stor plats” i Marias blogg, att hon är med hela tiden osv, och att de bil läsa mer om Marias liv.
   Kanske det är så att Maria har tagit till sig av det, så det är därför hon inte skriver om Mindy så mycket numera?
   Jag har ingen aning, det var bara en tanke som slog mig.
   Varma hälsningar från mig

 17. Hej Fina Maria

  Åhh, Maria du och din familj är så snyggt och mysigt hemma…Jag beundrar och kollar in varje vrå….Myyyssss…

  Fina växter vid entren, ett hjärta på växten så nice….Så välkomnande

  Ha en jätte fin och trevlig helg
  Kramisar din vän Nettan ( Logan )

 18. Godmorgon =) Är dålig på att kommentera men älskar din blogg. Ser så soligt och härligt ut. Här är soligt med 20- haha. Inte lika skönt. Kram och ha en fin fredag!

 19. Skönt att bli av med lite såna där tråkiga ärenden som ändå måste göras. Själv brukar jag baka bröd när det är dåligt väder och bunkra upp lite i frysen. Just nu är det så himla kallt här och vi har varit förkylda med en envis hosta så vi har knappt varit utanför dörren på två veckor. Men nu tror jag vi ska hinna njuta lite av vintern den här helgen. Planerar skridskoåkning och utegrillning, superhärligt mitt i vintern!

  Du har det så jättefint i ditt hem och alla dessa kort på familjen och barnen. Har tagit efter lite och börjat dekorera med kort jag med.

  Kolla gärna in min blogg lillalyckan3.blogspot.se som handlar just om det lilla livet som glädjer varje dag.

  Ha en bra dag!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..