Blogg by Marie Serneholt

Chef´s Dinner 2014

Gårdagens middag var inte direkt en klassisk måndagsmiddag. Kockarna Christian Hellberg, Niklas Ekstedt, Karl Ljung och Johan Lindqvist klev igår in i köket på Berns Asiatiska och satte ihop varsin 5-rätters meny med smaker inspirerade från det asiatiska köket. Precis…fyra kockar…fem rätter var…do the math… Man gick inte och la sig hungrig, så mycket kan jag meddela.

Och vilken mat sen!! Man sa oooohhhh, ahhhhh, mmmmm om vartannat. De friterade bollarna ni ser ovan var bland det godaste jag ätit på länge. Vi slevade även i oss rätter som ljummen hummer med curry och äpplen och tom ka gai-glass! Ja ni hör ju.

Det här fantastiskt lyckade gästspelet på Berns varar tyvärr bara i två dagar och ikväll är sista kvällen, så skynda er att boka om ni inte redan har gjort det. Det här vill ni bara inte missa!

Bilder: Stureplan.se

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel The Big Apple

The Big Apple

Marie Serneholt

Ho ho, vad skojsigt det är med ny teknik ibland! Har hållit på hela förmiddagen med att installera och ha mig. Det tar ju alltid lite tid att vänja sig måste man ju säga. Men herregud så fin den är. T.o.m paketeringen är snorsnygg.

Välkommen till familjen!

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Chef´s Dinner 2014
Föregående artikel Crystal Spirit D…

Crystal Spirit Dinner

En av förra veckans höjdpunkter? Crystal Spirit DinnerBernies som bästa Zeke styrde upp. Stjärnglansen stod ”Blues Brothern” Dan Aykroyd för som var där för att marknadsföra sin vodka. Kvällen bestod av kreolskt käk och senaser, du kunde passa på att tatuera dig (!) om du fick feeling, men framförallt hade du chansen att ha det riktigt trevligt – och det hade vi.

Jag menar, hur kan stämningen inte vara på topp när du får dessa grabbar som bordsgrannar?

Vi hann beta av ämnen som att Makode skrämde skiten ur mig under en spökrunda på ett dansläger när jag var 13 år – vi hade inte setts sedan dess, samt vilka filmer Dan medverkat i och jag slog ett slag för ”Min fru är en utomjording” – jag blev nedröstad.

Kvällens moment? När vi försökte få till en ”Oscar Selfie” tillsammans med Mr Aykroyd. Resultatet går att spana in på min instagram @marieserneholt

TACK Zeke för en toppkväll och tack Yulia för de grymma bilderna!

Kommentera
Nästa artikeln The Big Apple
Föregående artikel Hemma Hos Musse

Hemma Hos Musse

För att fira en fantastisk inspelningsperiod tillsammans med Get Started-gänget samlades vi hemma hos Musse. Där möttes man av värme, mys, magiska dofter från köket och en gris från en karusell i Malmö. Inga konstigheter.

Musse hade tagit hem kocken Pablo som tillsammans med Musse och Åse svängde ihop en middag som jag sent kommer glömma. Hade lätt kunnat klämma i mig 50 empanadas – jesus christ.

Stämningen var på topp skulle man kunna säga.

Kvällens överraskning? Den frusna prosecon. Men vem diggar inte sorbet? Dessert och dricka i ett. Toppen ju.

Så. Mysigt.

Okej. Åse lagade de sjukaste kakorna. Fy satan vad goda cookies. Dregglar fortfarande…. O så kan vi väl konstatera att en vackrare kock får man leta efter!

Kommentera
Nästa artikeln Crystal Spirit D…
Föregående artikel Dinner For Two

Dinner For Two

Marie Serneholt

Här kommer ett recept från förra veckans matkasse som jag tyckte var så himla gott – limebakad torsk med citrongräs, koriander och kokosmjölk.

1. Börja med att sätta på ugnen på 150 grader.

2. Koka upp ris för 2 personer.

3. Skär ca 300 g torsk i portionsbitar och lägg i en smord ugnsfast form. Finriv sedan skalet från en lime över fisken och krydda med 1 1/2 krm salt. Tillaga mitt i ugnen i 15-17 min.

4. Krossa roten på 50 g citrongräs (krossar du roten får du ut mer smak). Dela citrongräset så det får plats i en kastrull. Finriv en bit ingefära (ca 1 1/2 msk) och 1 vitlöksklyfta.

5. Fräs citrongräs, ingefära och vitlök i olivolja i en kastrull. Tillsätt 1 dl vatten, 1 förp kokosmjölk, 1/2 tärning kycklingbuljong, 1/2 tsk japansk soja och 1/2 tsk sambal oelek. Låt sjuda 8-10 min. 

6. Skär 125 g pak soi i tunna klyftor. Tärna 1 portabello och klyfta 1/2 rödlök. Stek i olivolja i en stekpanna 1-2 min. Krydda med 1 krm salt.

7. Plocka bort citrongräset från såsen. Blanda ner 2 msk fryst koriander. 

8. Voila maten är klar!

Kommentera
Nästa artikeln Hemma Hos Musse
Föregående artikel If not me - who?…