I annonssamarbete med VALIO

Poké bowl med MiFú strimlor, mango och sesamfrön

/ Annonssamarbete med Valio / 

Mifú! Ett matprotein av mjölk! Nu har det kommit i strimlor så min samarbetspartner Valio bad mig att laga något gott med det. Jag surfade in på deras hemsida och hittade det här receptet på poké bowl – det trendigaste jag lagat i mitt kök. Det är alltså en bowl (skål) som man fyller med ris, grönsaker, mango (måste alltid vara mango), sesamfrön och något matigt. Har sett det med lax och kyckling. Och nu med Mifú för den som inte vill ha kött. Jag utgick från Valios recept men justerade lite efter vägen.

Det hela är så lätt att göra. Vi tar det stegvis!

pt-fia-valio
Koka riset. Blanda marinaden. Häll upp mangon så den tinar (om den är fryst). Hacka vårlök och chili.

Skiva avokado och börja nu montera din bowl genom att fylla den med ris, edmamebönor, avokado, pak choi och chiliflakes. Addera mango. Stek Mifú, blanda marinaden. I Valios recept steker man Mifú i marinad, jag hällde på den efteråt. Det är en smaksak. Lägg Mifú på toppen, strössla över sesamfrön, majonäs och sådant du gillar. Hackade cashewnötter piffar till allt! 

Det enda jag justerade i Valios recept var att lägga till mango och pak choi, plus att jag glömde att ha på majonäsen med srirachachilisås (may it never happen again). Och hade marinaden på alltihopa i slutet som sagt.
Klicka HÄR för att komma direkt till receptet och läsa mer om Mifú!

 

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..