SE PÅ MIG?

Idag handlar mycket om att synas, höras och ha ett stort nätverk. Folk ska svinga visitkort, förfölja varandra på tjugonio olika sociala medier och andas uppdaterad dygnet runt.

Jag som tidigare alltid älskat att stå i centrum, vart familjens linslus och haft barndomdrömmar om diverse modellfasoner har nu vänt på steken totalt. När arbetsdagen är slut är jag så tacksam för att få vara nära några få utvalda, missbruka kvalitétstid och verkligen umgås med dem som betyder något. Jag gömmer mig gärna under täcket och stänger av allt som heter uppkopplad i ett försök att jämna ut uppmärksamheten som mitt jobb innebär.

Missförstå mig rätt; Att ha en stor blogg, få möjligheten att visa vad man går för i tidningar, radio osv är fantastiskt roligt och mitt ”jobbjag” kan inte vara lyckligare. Men för att inte tappa fotfästet är jag så glad för det anonyma och privata. Att hitta balansen oavsett vad ens arbete innebär gör oss säkerligen till bättre människor. Hur skiljer ni på jobbliv & privatliv?

  1. Måste vara svårt att skilja på jobb och fritid när det är ”samma sak” som det är för dig.
    Själv lämnar jag jobbet på jobb när jag går hem, annars blir jag tokig om jag skall grubbla på det hemma med.

  2. Att avskärma sig från all den överflödiga informationen som strömmar in är nog det bästa sättet att slappna av. Jag brukar sätta mig med en kopp te, en god skönlitterär bok och några levande ljus. På så vis vet min kropp att det är dags att slappna av. Informationen jag får genom boken är helt annorlunda mot de intryck jag får under dagen just för att det inte enbart är intryck utan delvis kommer inifrån också, från min fantasi.

  3. Jag tror att det är viktigt att hela tiden vara ”ärlig” mot sig själv, att inte ha en personlighet mot media (vad det nu kan vara) som skiljer sig för mkt från den man är när man är ensam. Sedan tror jag på att sätta tydliga linjer, att försöka tänka på att inte hela tiden göra saker för andra och andras ögon. Du får helt enkelt prova dig fram 🙂

  4. Visst är det inte lätt att skilja pa fritid och jobb för jobbtankarna finns alltid där. Men försöker undvika att mixa de tva genom att umgas med olika människor. Men eftersom bade flyg och träning är mina intressen sa gar det ju hand i hand och ibland känns det som om jag lever pa en flygplats eller i ett plan även om jag varit ledig… Hur är det igentligen att arbeta med sitt intresse och att även träna det pa sin fritid som du gör? Hur funkar det?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..