LÄSARFRÅGOR OM PT

Hej! 

Jag har några frågor om att bli Personlig Tränare. 

Vem kan bli PT? 

Tekniskt sett så kan vem som helst gå en PT-utbildning men det är långt ifrån alla som har en fallenhet för yrket. Det krävs allt från ett otroligt driv, kunskapstörst och jäklaranamma till ödmjukhet och en hög social kompetens då du ständigt möter och tar hand om alla olika typer av människor och personligheter.

Måste man vara vältränad? 

Egentligen inte men jag tänker att man blir en förebild för sina kunder och på ett sätt är sin egen reklampelare så det är klart att ens egen hälsa och styrka påverkar vem kunden väljer som sin PT. Plus att det krävs att du orkar arbeta långa dagar, ständigt visa övningar och orka passa/assistera dina kunder så det krävs såklart en viss grund.

Är du anställd av ett gym eller hur gör man?

Jag började som anställd men insåg snabbt att det om jag skulle orka och kunna jobba som jag ville inom det här yrket så var jag tvungen att tänka om. Idag är jag är egen företagare och driver mitt företag Aetas AB tillsammans med min sambo. Jag hyr in mig på ett gym där jag tränar mina PT-kunder och jobbar mycket hemifrån med allt annat.

Hur snabbt gick det för dig att skaffa dig en kundkrets och hur gjorde du?

Jag satsade allt och bosatte mig nästan på gymmet den första tiden. I vanliga fall beräknas det ta 4-6 månader att jobba upp en kundkrets som PT men eftersom jag lade i högsta växeln var jag upp i fulltid efter 6 veckor, slog lönerekord och säljrekord inom ett par månader. Att jag sen gick in i väggen efter 3 månader är en annan historia.

.

Har någon av er utbildningar inom kost & träning?

.

  1. Jag är utbildad gruppträningsinstruktör & pluggar till idrottslärare samt hälsopedagog, din blogg är en frisk fläkt & jag följer dig dagligen! 🙂

 2. Jag gick The Academy och utbilda mig till Cert. Träningskonsult. Var lite i valet och kvalet om jag skulle välja PT school, men efter att ha läst din blogg fick jag ett gott intryck av The Academy och jag ångrar mig verkligen inte. Jobbar nu som PT på world class Nybroplan och fick jobbet dagen efter examen 🙂
  Att jobba som personlig tränare är världens bästa jobb!

 3. Aki:
  Var i texten står det att man måste vara ”så smal som Fia är”?

  Du får inte heller automatiskt ett likadant resultat som din PT:s kropp bara för att du tränar med denna person. Självklart har man sina egna mål och PT:n lägger såklart upp en plan!

  Sen kan man givetvis gå in i väggen efter 3 månader! Det beror ju på vad du gör! Sen är det bara mänskligt att fela och jag tycker det var väldigt starkt av henne att berätta om detta som hon gjorde för ett tag sen. Mycket bra då många läser/lyssnar så inte de gör samma sak!

 4. Hm, jättebra förebild om du går in i väggen efter 3 månader!!!! Går det ens att göra det? Jag tycker att det behövs oika typer av PT:s,man behöver intenödvändigtvis vara så smal som du är. Jag skulle hellre ha en tränare som såg ut som en Gladiator än bara satsade på saml =vältränad, som ju inte riktigt stämmer!!

 5. Ser att fler märkt att all text inte är med, och jag vet inte varför men har märkt förr också att all text inte kommer med ibland, men om man markerar allt, kopierar in i word eller wordpad eller vilket text-program som helst, så får man med all text!

 6. Behöver er hjälp.. Skulle vilja bli kostrådgivare.. Vilken utbildning gick du och vilka går ni andra?har hittat en distanskurs på två veckor,är utbildningen så kort alltså?

 7. jag är snart färdigutbildad sjukgymnast 🙂 typ världens bästa jobb om du frågar mig. får jobba med att hjälpa och peppa människor! för sanning är ju den att de allra flesta behandlas med träning och rörelse!

 8. Jag har funderingar på att gå friskvårslinjen i Molkom,efter utbildningen blir man pt,coach,häldoprofilsbedömare,massör,m.m. 🙂 Om man törs såklart..för då måste jag flytta och lämna allt här under ett år..men det kanske det är värt.

 9. Inte än men i höst ska jag utbilda mig till kostrådgivare!! Jag är civilingenjör och jobbar med IT men hoppas på sikt kunna byta karriär och istället jobba med människors hälsa. PT är en fundering för framtiden och även hälsocoach. Spännande tider! =)

 10. Hej,
  du har fått något probelm med bloggen (radbrytningarna) så delar av texten syns inte. Iaf inte för mig som läser i firefox.

  Bra svar 🙂 tack

 11. Hej Fia!
  Jag har bestämt mig för att gå samma utbildning som du gjort via the acadamy. Tyckte det lät som en bra utbildning. Har pluggat idrottsprogramet inriktning natur på gymnasiet så har en bra grund, men man glömmer en massa då förhoppningsvis poppar alla gamla kunskaper upp när man börjar läsa om det igen. Jag fick upp ögonen för utbildningen när jag började läsa din blogg. Du tyckte det var en bra utbildning så har nu anmält mig och börjar i oktober. Befinner mig i USA för tillfället då jag jobbar som au- pair. Är riktigt sugen på att börja plugga och börja arbeta som pt.
  Tack för en fantastiskt inspirerande blogg med underbara tips.

 12. Jag är snart examinerad som hälsopedagog :). Din blogg är väldigt inspirerande! Eller du är, rättare sagt!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..