DU DÄR!

Är du obekväm i kroppen idag? Känns huvudet för stort för halsen och är pulsen påverkad av stress i kroppen? Känner du dig lite less, ledsen eller bara trött och sur på vardagen? Är du kanske mitt uppe i en period av fullt ös och orkar inte riktigt göra annat än hänga med?

 

Ge dig själv en stund av lugn. Stanna upp och ladda energi. Istället för att sitta i timmar med en deadline, tentaplugg eller krävande prestationer. Ta en paus och bli ännu effektivare när du börjar igen.

 

– Unna dig att varva ner. Att gå direkt från aktivitet till sömn är sällan bra. Koppla av med en kopp te, stäng av mobilen, läs en bok eller ligg på spikmattan innan du somnar.

 

– Unna dig en promenad på lunchen. Eller unna dig att äta lunch i lugn och ro, inte framför datorn. Kanske köpa en god thailåda istället för en trött matlåda eller avsätt en timmes lunch med en vän.

 

tulpaner

 

– Unna dig en extra lång dusch inför en lång och krävande dag. Att duscha för njutning är klart underskattat och ger både kraft och värme. Duscha fem minuter extra för att det är skönt, inte för att bli ren. Värm nackens trötta muskler och ge dig hårbottenmassage. Du hinner ta två eller fem minuter. Det är värt det.

 

– Unna dig att ge upp i sista minuten. Har du bokat upp dig på något ikväll som  du egentligen varken hinner eller orkar? Boka av. Du vågar. Gå hem och lägg dig platt i soffan och andas istället. Bara för att dagsformen kräver det.

 

– Unna dig något stärkande vid skrivbordet. Något som piggar upp dagens arbete är guld värt när vi sliter. Kan vara en blomma, ett tänt ljus, en egen kaffekopp, en skönare stol, en schal runt axlarna eller en skål med goda nötter att knapra på. Gör det trivsamt runt omkring dig.

 

kontorsplats

 

,. mellanmål, tända ljus, en skön pilatesboll, bild på min sambo, snygga visitkort, stor skärm för datorn och en varm kopp te förgyller mina arbetsdagar framför datorn.

 

 

 

 

 1. Bra inlägg! Jag är inne i en period i livet som är rätt stressig, roliga grejer men har verkligen fullt upp! Tog mig iväg till gymmet igår trots att jag var trött och gud vad skönt det var 🙂 Sen öppnade jag inte datorn på hela kvällen, brukade vara noga med datorfri kväll men har slarvat senaste men igår blev det bara mys med got mat och lite tv tittande. Ibland behöver man bara andas ut!
  http://be-sofit.blogspot.co.uk

 2. Åh det där med duschen… Det är HELT underbart!! Detbska jag jämna mig efter förmiddagens träningspass. Scrubba, tvåla, mysa, packa in, njuta, massera och bara lyxa till det!

 3. Underbara Fia! Dina alltid lika inspirerande, motiverande och genomtänkta inlägg om livet och allt däremellan. Att komma hit till din blogg är alltid en förnöjelse. Mitt i denna hälso- och träningstrend som svept in de senaste åren står du ut i mängden och tar avstånd från onaturliga dieter och annat påhitt och ser istället helheten och människan som individ. Fortsätt med det du gör, för det är fantastisk! Kram och kärlek från Örebro

 4. Tack för att du påminner oss andra om sådant här som är så viktigt! Din blogg får mig att må bra och varje gång jag går in här och läser så känns det som om själen får en kram 🙂

 5. Du är så fantastisk bra på att komma med såna här viktiga påminnelser! Har skrivit hemtenta i veckan och tack vare att jag tog ordentliga pauser och småpromenader lite då och då blev jag klar och höll modet uppe genom alla 10 sidor, så det är verkligen sant det du skriver!

  sextiofyramil.blogg.se

 6. Det är det här jag älskar med din blogg! Tänkvärda, konkreta och väldigt värdefulla tips i vardagen som får en att stanna upp, känna efter och göra det man behöver göra för att må bra! Tack för att du förgyller vardagen så mycket med det du skriver! <3

 7. Du inspirerar verkligen! Bara för detta pausade jag mitt tentaplugg (tenta imorgon!) och gick och gjorde en kopp te under min bloggläsarpaus. SÅ värt. Har faktiskt gett mig tid för träning idag, även fast jag vill traggla. Tror dock en stark kropp hjälper mig imorgon, snarare än den extra timman plugg! Tack för en fantastisk blogg!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..