MORGONRUTINER

Vi har ju pratat om det här med morgonrutiner många gånger. Många av oss mår väldigt bra av att ha rutiner som vi gör utan att tänka, typ som att få ha sitt egna lilla räls att glida fram på varje morgon.

Idag kom jag till en insikt som kommer göra en enorm skillnad för mina morgonrutiner. Det blev ett sådant där ”hallelujah-moment” när poletten föll ner och sen kändes det så otroligt dumt.

Varför hade jag inte kommit på detta tidigare och varför känns det så jädrans viktigt?

Hur som helst.

Det senaste året har mina vardagsmorgnar sett exakt likadana ut. Kliver upp, duschar, gör frukost, gör mig ordning och går iväg.

Detta har fungerat bra men det senaste halvåret har jag blivit allt mer seg och ofta blivit smått osams med mig själv då jag tyckt att jag är så oerhört seg på morgonen.

Kan fastna med håret, i garderoben eller packar om väskan. Kommer helt enkelt inte iväg på planerad tid.

Det är ju verkligen ingen stor grej egentligen men ni vet, smått irriterande för en själv.

Tills idag.

Då vände jag på steken och klev upp, duschade, gjorde mig i ordning, klädde på och tog frukosten sist vilket gjorde att jag plötsligt hade oceaner av tid till att njuta av frukost och nyheter. Lite wow-feeling!

Som sagt,det är en så otroligt banal grej som jag vet kommer göra enorm skillnad för mina kommande morgnar.

morgonrutiner

Ska vi summera detta kan vi helt enkelt påminna oss om att ibland krävs det bara att vi byter ordning på något för att få en helt ny upplevelse.

Som att kasta om övningarna i sitt träningsprogram eller äta en middag med desserten först. Det är de små justeringarna som ger oss spänning i vardagen, typ.

 

 

 1. Haha, visst är det en fantastisk lösning? 😀 Har gjort så sedan typ ett halvår tillbaka de dagar då jag har en tid att passa 🙂 Supersmidigt!

 2. Vilken bra idé! Jag måste också testa att vända på steken. Dessutom blir det ju kortare tid mellan frukost och lunch på det här viset, alltså en perfekt lösning för mig som känner mig hungrigast på förmiddagen.

 3. Du är en sådan inspiration för mig. Jag har alltid tränat mycket och ätit ok mat men aldrig riktigt tagit steget till att bli riktigt hälsosam långsiktigt. Jag har t ex druckit några glas vin eller öl för mycket på helgen eller tagit någon portion pasta för mycket. Nu har jag varit magsjuk i några dagar och nu när jag är frisk känns det konstigt nog som någon sorts nystart för mig. Det känns som att jag är helt tom på mat och att kroppen bara förtjänar bra saker nu. Din blogg inspirerar till att må bättre. Tack! 🙂

 4. Det låter som en bra omställning! Själv har jag också kommit till den insikten. Fast för några år sedan 😉 Nu läggs alltid mest fokus på frukosten haha 😉 Hoppas du haft en bra dag!

 5. Låter vettigt, det ska jag prova 🙂 Jag fick också en liten insikt angående morgonrutiner här om veckan. Kämpar verkligen med att få ordning på mina dagar och tänkte att morgonen är ett bra ställe att börja på. Så insåg jag att jag har börjat i fel ände, hela min morgon blir ju såååå mycket enklare och skönare om jag har bra kvällsrutiner. Packa väskan, se till att allt som behövs till frukost är diskat, bestämma redan på kvällen om jag ska duscha på morgonen eller inte samt att lägga larmet på avstånd från sängen. Simpelt och kanske självklart, men för mig en stor aha-upplevelse 🙂

 6. Är inte världsbäst på att äta frukost, men precis så gör jag också – fixar i ordning allt först och sen frukost. Så underbart, ingen stress i att äta frukost (stress i samband med intag av mat ger mig tyvärr kväljningar också). Har märkt att jag också äter bättre i och med att jag har mer tid på mig (är absolut ingen morgonmänniska och när en bor ca 4 mil från universitetet måste en kliva upp tidigt…)

 7. Åh alltså VAR kommer den runda fina krukan ifrån som man ser på bilden?? Har sett såna på så himla många bloggar nu och jag tycker verkligen de är sååå fina! 🙂
  Tacksam för svar!!
  Kram

 8. Har precis gjort liknande förändring själv och håller helt med dig, att det kan ge så mkt bättre ”flow” av att bara ändra ordningen 🙂 Jag är inspirerad av att tänka lean, dvs att jobba med sina ”flöden” även hemma och identifiera ”flaskhalsar” för att skapa en lite härligare o friktionsfriare vardag:) och vilken vacker frukostbild!!

 9. Jag ”slutade” med frukost för snart ett år sedan och sedan dess har jag sparat massa tid på morgonen. Började med 16 / 8 och då fastar man mellan kl 8 på kvällen till 12 på dagen. Innan dess hade jag alltid bekymmer med att hinna allting på morgonen samt att jag åt alldeles för mycket på dagen och gick upp extremt i vikt.

 10. Jag gör mig alltid iordning innan frukost, då jag precis som du annars lätt fastnar i det där med att göra sig iordning och får galet bråttom och skapar onödig stress annars..
  Skönt att sitta med frukosten i lugn och ro och sen bara glida iväg..
  Lugn och harmoni 🙂
  Desserten först ja..jag kikar alltid in desserterna på menyn först när jag äter ute 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..