JOBBA HEMIFRÅN

Jag lyckades få ett par timmar framför datorn innan jag gav upp och insåg att kroppen behöver vila för att hantera pollenchocken. Inte konstigt att jag känt mig så trött de senaste dagarna.

Hur som helst.

Det här med att jobba hemifrån kan både vara helt fantastiskt och skitjobbigt beroende på vilka förutsättningar vi skapar. Jag jobbade hemifrån innan jag blev utbränd, när jag var utbränd (i kombination med sjukskrivning på olika nivåer) och nu ibland när kroppen behöver.

Det finns många aspekter som behöver ses över för att skapa en givande arbetsmiljö hemma. Dessa upplever jag är viktiga:

– Tänk att du är på jobbet. Då finns inte tid att gå och plocka, börja diska, störas av TV och greja. Jobba först så blir du klar fortare.

– Att det är någorlunda rent och inte för stökigt. Ligger det grejer överallt kan jag knappt koncentrera mig och det rycker i städnerverna.

– Ha en tydlig strategi för dagen. Hur många timmar vill jag jobba, när är det lunch, vilken tid vill jag vara klar osv. Att sätta ramar gör mycket för effektiviteten.

– Gör gärna något aktivt innan du sätter dig. Ta en promenad, kom ut i luften eller rör på dig på något sätt innan du sätter dig. Det ger mer energi och jag är helt övertygad om att vi tänker bättre.

– Våga sitta i tystnad. Jag vet inte hur det är med er men jag jobbar nästan alltid bäst när det är helt tyst omkring mig. Ibland händer det att musik går på av bara farten och är det viktigt att faktiskt göra ett val, ibland kan tystnaden ge bästa fokuset.

jobba hemifrån
ångest-4

 

,. nu ska jag fortsätta kurera mig med ingefärste, laserbehandling för armbågarna och en kväll i soffan. 

 

Du hittar fler tips för att jobba eller plugga hemifrån genom att klicka HÄR!

 

 

 

 

  1. Väldigt bra tips! Jag börjar studera på distans nu så dom kom väldigt lägligt:)
    Jag är däremot mest rädd för att jag ska fastna i ”Men du är ju ändå bara hemma, kan inte du ta tvätten, fixa det och göra det idag” Det om något får mig att överväga att köra biblioteket som arbetsplats…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..