KAKORNA FRÅN PT-FIAS TIO TOPP

Alltså, det var en mäktig känsla att få ta fram sin egen bok för att leta reda på ett recept att baka efter. Jamen, high five och hallelujah på den!

Jag gjorde mina favoritkakor som mamma har bakat hela uppväxten och är grovt favoriserade i min familj. Hon brukar ofta släpa med sig dem hela vägen till Stockholm när de hälsar på. Mmm ..

Här ser ni receptet – och varsågoda att sno det. Det är från min bok PT-Fias tio i topp som ni hittar HÄR om ni vill läsa mer om den.

pt-fias tio i topp
pt-fias tio i topp-6

,. börja med att plocka fram ingredienserna och diverse redskap.

pt-fias tio i topp
pt-fias tio i topp-5

,. rör ihop ägg och kokossocker och följ sedan anvisningarna i receptet. Jag körde med hasselnötsmjöl den här gången vilket gick precis lika bra. Annars brukar jag köra mandlar i en kvarn men detta gick betydligt snabbare.

pt-fias tio i topp-8

,. rör ihop degen och rulla små bollar. Tryck ner en hasselnöt i varje boll. Jag strösslade även med krossat flingsalt, något som jag älskar och min kille tyckte var sådär.

pt-fias tio i topp-9
pt-fias tio i topp-11

,. grädda i max 10 min så de blir gyllenbruna men fortfarande mjuka och sega inuti. Lägg direkt upp på galler så de får svallna.

pt-fias tio i topp-13

,. doppa undersidan av kakorna i smält choklad,  lägg upp och ner på en tallrik och ställ sedan in dem i frysen i några minuter. Klart!

pt-fias tio i topp_
pt-fias tio i topp

,. förvaras frysta och kan plockas fram ca 5 min innan servering.
Är skitbra som del av lyxigt mellanmål eller fika.

 

 

LOADING..