VALIOS NYHET MIFÚ

→ Annons i samarbete med Valio ←

Titta på bilden ovan. ↑ Hittar ni Valios nyhet MiFú? Det är de ljusa kornen med skön stekyta, till vänster om ägget. Jag hade lyxen att få prova MiFú redan för ett par månader sedan och ägnade ett par arbetsdagar åt att prova recept med denna nya innovation.

Det är alltså ett stekbart mjölkprotein som du använder istället för kött, fågel eller fisk. Jag har fått göra tre recept som presenteras med några veckors mellanrum här i bloggen. För att göra det så enkelt som möjligt så gjorde jag en gammal favorit: Pytt i panna.

Mitt recept är med rotfrukter som du gör direkt i ugnen, men har du några gamla potatisar eller så som gömmer sig i kylen är det såklart bra att använda dem först genom att bara steka på dem eller så.

Mer om MiFú då?

Det är en patenterad produkt som är helt fri från laktos, soja, gluten och ägg. Den innehåller mycket protein och lite fett. Det är såklart en ny smak, som alltid med nya produkter och man får prova sig fram med kryddning och smak. Jag gillar den bäst när den får ganska bra med stekyta och blir lite seg och knaprig. Som många ostar som man steker ni vet.

Vill ni börja äta mindre kött men har svårt att komma igång? Testa då det här receptet. En klassiker med en ny twist blir sällan fel.

Valio MiFú finns i tre smaker: Naturell, med tomat och örter och peppar och chili.

valio-mifu-2

Recept pytt i panna med Valio MiFú istället för blandfärs
Ca 4 personer

1 påse delikatesspotatis
600 gram Valio MiFú Tomat & örter
3 polkabetor
1 hel rotselleri
1 stor zucchini
1 citron
1 dl pumpakärnor
4 ägg
Valio Eila® Smör
Flingsalt
Chiliflakes
Svartpeppar

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader. Skala polkabetorna och rotsellerin. Dela rotfrukterna i större bitar (alla ungefär lika stora) och strö ut över en smörad ugnsplåt. Strö över salt, peppar och pumpakärnor. Pressa över valfri mängd citronsaft och ställ in i ugnen. Låt stå till rotfrukterna mjuknat en aning och fått färg. Sätt gärna på grillfunktionen som avslutning.

Lägg smör i en varm stekpanna och häll upp MiFú. Stek på hög värme för att få en krispig yta, sänk sedan till medelvärme och låt brynas tills rotfrukterna är klara. Stäng av ugnen och häll MiFú på rotfrukterna när allt är klart och låt stå kvar i ugnen på eftervärme. Stek äggen inför servering.

Gör gärna det här receptet i veckan så är ni redo när nästa recept kommer om någon vecka. Hoppas ni gillar!

 

LOADING..