ORDBAJS OCH HEJ FRÅN NU

Kom nyligen hem från en intensiv dag. Har en skavande känsla i kroppen som jag inte riktigt kan placera. Ibland kan jag känna mig så fruktansvärt otillräcklig i mitt yrke. I mitt jobb så behöver jag alltid vara aktuell, visa att jag finns och hänga på allt nytt som händer. Blogg och sociala medier ska uppdateras med intressant innehåll, nya projekt ska sättas i hamn, varumärket ska fortsätta byggas och företaget ska gå runt.

Nu är jag mitt uppe i två lanseringar (en är den nya podcasten, en kan jag berätta om snart) med täta deadlines ovanpå allt annat jobb som är just nu. Trots att det är mycket som händer så drabbas jag ändå ibland av att det inte räcker. Det finns alltid någon som gör mer, som är mer aktuell, som har coolare projekt och som har betydligt fler följare. Just i den här sekunden så känns det som att jag aldrig kommer att komma i kapp. Men vad betyder ens det? Och vill jag ens vara coolast, störst och känna ännu mer press? Nej.

Jag har svårt att hinna med i mina egna svängar när det kommer till att trivas och tycka att det jag gör är fullt tillräckligt till att plötsligt drabbas av tvivel och prestationsångest.

Vid lunch var jag glad, trygg och full av tillit. Nu känner jag mig liten och trött med ett stort tvivel i bröstkorgen. Nu ska jag avrunda den här dagen med något snällt. Jobba en timme till, skapa översikt för resten av veckan, äta falafel till middag och se ett avsnitt House of Cards med Kim. Och kramas.

Hoppas ni har haft en skön dag med en skön känsla inom er ♥

 

 1. Som många skriver drabbas alla av prestationsångest ibland. Det viktiga är att man kan urskilja den, sätta ord på den och på så sätt hantera den. Så otroligt viktigt att du lyfter detta! Kram

 2. Så himla modigt och bra att du vågar dela med dig av din prestationsångest. En ångest jag tror alla drabbas av till och från men så viktigt att sätta ord på, särkilt från en offentlig ( och cool och superbra) person. Men som andra har skrivit så är just din jordnära, ödmjuka och öppna profil din styrka. Heja dig och hoppas du fick en mysig kväll. Kram

 3. Ibland kanske det inte räcker vad andra säger eftersom den där känslan av att man duger och gör så gott man kan behöver komma inifrån. MEN, du är redan bäst i hela fältet av bloggare och ”influensers”. Och inte för att du kommer med supercoola nya trendiga tips varje dag utan för att du är människa och visar det. Högt som lågt. Det är unikt och fint och en otroligt skön kontrast till alla välpolerade ytor som dominerar våra sociala medier. Jag blir stärkt, lyft och peppad av din blogg och får många gånger utmana mitt sätt att tänka kring livet. Hur kan inte det vara asbäst?? ☺️

 4. För oss behöver du inte känna att du måste prestera och synas hela tiden, vi läser ju din blogg för att du är du. Och det är mer än tillräckligt. Kram!

 5. Du ÄR coolast i bloggvärlden. Just för att du vågar skriva inlägg som detta och delar med dig av både livets toppar och dalar. Du är en inspirationskälla för mig och många andra. Ta hand om dig!

 6. Du är en sådan stark och inspirerande flamma! Äkta, sårbar och mänsklig. En av många men ändå så unik. Vi är många som stöttar dig.
  Kraftkram och kärlek!

 7. Åh va skönt det är att få läsa om nåns liv precis som det är, med toppar och dalar.
  Vill såklart inte att du ska känna dig otillräckligt (du räcker till mer än väl!) men det är skönt att du skriver om det så att man blir påmind om att livet inte är helt perfekt för någon. Din blogg känns så äkta och jag uppskattar den verkligen (läser bara 3 bloggar och din är den jag går in på först).
  Styrkekramar till dig och hoppas du haft en riktigt mysig, avkopplande kväll!

 8. Du är solklart bäst i vilket fall ska du veta! Älskar ditt sätt att arbeta med och prata om hälsa. Du informerar och inspirerar på ett suveränt sätt och ger en perspektiv på allt mellan himmel och jord. Du är tillräcklig och mer än så!

 9. Jag tror vi alla känner oss otillräckliga emellanåt oavsett yrke och arbetssituation, trots att vi hela tiden gör vårt absolut bästa i varje given situation. Jag kämpar själv med att försöka sluta jämföra mig med andra och lita mer på min egen förmåga och vad som är viktigt för mig. Önskar dig en skön kväll och hoppas att det där tvivlet och otillräckligheten blåser bort illa kvickt och att du kan känna tillit till dig själv och din förmåga. Tack för en fin och tänkvärd blogg och grattis till graviditeten!

 10. Fia, du sätter ord på så många känslor som jag och många andra känner igen oss i och det är det jag tror är din största styrka! Du är min största inspirationskälla!

 11. Tack för att du delar sånt här, tror nästan alla kan relatera till den känslan men så få pratar om det. Har en riktig vara-snäll-mot-dig-själv kväll och gör bara saker du mår bra av <3

 12. Hej Fia! Vill bara skicka en hälsning från en annan Sofia i sjöstan. Ser dig ibland här i krokarna. Läser din fina och inspirerande blogg. Den är bäst! Och du med!! Kram på dig!

 13. Känner igen mig väldigt mycket, och tycker det är fint att du vågar skriva om det och sätter ord på känslan. Har väldigt lätt att tvivla på mig själv, oavsett om det går hur bra som helst. Det sitter liksom inuti, bortkopplat från yttre prestationer.

 14. Håller med övriga, Fia du är genuin och jordnära, väldigt unikt i bloggosfären nuförtiden! Det är därför din blogg är en av de få jag läser <3 Känner igen det där med prestationsångesten. Är också egenföretagare i en bransch där det är viktigt att synas, hänga med i trender etc. Det är väldigt kul men tar också energi..just nu är jag inne i en period där jag tänker "vad tusan sysslar jag med? Varför har jag inte bara ett vanligt jobb?". Har tidigare haft tryggheten med fast anställning men det jag gör nu är en kul utmaning och trots stress/press ger det mig mycket frihet och erfarenheter.

 15. Även jag håller med Karin och Katerine! Sån fin härlig blogg som alltid är genuin och inte en ”titta här är jag”-blogg med massa bilder på dig i onaturliga poser.

  Ta en kopp te ikväll och tänd den där mysiga brasan ni har och försök vila ikväll. Glöm för Guds skull inte mysstrumporna bara för att det är sommar!! 😉
  Hoppas det blir en bra kväll!

 16. Vet inte om det är det här du vill höra men det är din olikhet från andra bloggare (som alltid har nya projekt, nya vänner, nya kläder etc…) som jag tror är din vinst. Du är en av de få sociala medier-kändis (om det är okej att säga så) som känns äkta, jordnära och verkar inte helt uppslukad av ditt jobb och kändisskap. Kanske den enda till och med. Jag uppskattar det väldigt mycket och jag uppskattar att du inte skriver flera inlägg per dag. Ibland kan jag gå in på bloggen flera gånger under en dag men då påminnas om att det finns annat att göra här i livet än att surfa runt på internet. Hade jag ständigt matas med inlägg tror jag inte att jag hade kommit fram till den insikten. Tack för en bra blogg 🙂

  1. + 1

   Håller med! Sofia verkar så jordnära och äkta. Det är toppar och dalar och det är så skönt att få ta del av någons liv som inte bara romantiseras hela tiden. Det är min absoluta favoritblogg, inte minst för att alla tips och råd till oss läsare skrivs med all välmening. Det märks att hon vill att vi ska må bra och det är så många gånger jag går in och söker upp inlägg som kan få mig att må bättre och bli lite gladare, om så bara för stunden.

 17. Jag lider också av en sjuhelvetes prestationsångest vilket (bland annat) ledde mig in i en utmattningsdepression. Som sjukskriven är det fruktansvärt, jag känner mig otillräcklig och som en börda HELA TIDEN eftersom jag inte bidrar med någonting. Känner mig urusel som mår dåligt och som att jag bara är en belastning för alla. Vill bara må bättre och komma på banan igen, men de är svårt som sjutton och bara det gör ju att jag känner mig kass som aldrig mår bättre 🙁

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..