LÄSARFRÅGAN OM BEBISPRYLAR

Hej Fia!

Jag skulle gärna läsa lite om vad ni köpt till bebisen? Gärna lite hur ni resonerat, typ det här har vi hört var viktigt, det här rekommenderas osv

Mvh Nathalie v 17 (som inte har inhandlat ett jota men börjar bli lite stressad)

Halloj! Först: Stort grattis till graviditeten!

Vi har inte handlat så mycket än. Egentligen är det bara barnvagnen med alla tillbehör (liggdel, sittdel, babyskydd, skötväska, åkpåse, regnskydd osv) och nu senaste veckan så har vi fyllt på garderoben med plagg (några i stl. 50 men mest i stl. 56).

I och med att vårt badrum och sovrum inte har plats för varken skötbord, en bedside cribb eller spjälsäng så har vi fått hitta andra lösningar och bestämt oss för att bebisen får sova mellan oss i en cocoonababy (har ni tips och erfarenheter av denna så dela gärna!) som verkar bra på så många sätt och känns trygg eftersom hen kommer upp lite högre än i ett vanligt babynest. Och istället för skötbord så köper vi en skötbädd (troligtvis en eko från Rätt Start) och har en korg med det nödvändigaste så får vi prova oss fram vart det är smidigast att ha den.

Vi kommer även att köpa en babysitter (är inne på en Babybjörn efter att ha läst recensioner och Råd & Rön), någon napp i naturgummi om bebisen vill ha det, en bärsjal, någon gosig filt och såklart fylla på med nödvändigheter som blöjor, några fler bodys osv. osv.

Sen får det bli ett babygym och vi kommer säkerligen att upptäcka mer efterhand. Vi vill inte handla för mycket direkt utan tar det lite som det kommer. Ska även få en bärsele av Kims kollega och mamma har ett helt gäng med välbevarade och fina kläder från när vi var små som vi kommer att använda.

pt-fia

Lillan har fått ärva två små fårskinnstofflor av mina kusiner, så jädra söta!

Köpte en hel del plagg på rean när vi var i Halmstad. Och hittade dessa bodys på Ica Maxi efter tips från er läsare. Ekologiskt bomull och olika söta mönster. 

Det är en djungel med bebisgrejer och om man går all in så behöver man ju ett helt hem för alla prylar. Ni som gått igenom detta – vad behöver man egentligen? Vad köpte ni innan och vad upptäckte ni var totalt onödigt? Vad var roligt och bra att ha med inte livsnödvändigt?

Alla tips och tankar uppskattas!

 

 1. Babysitter från Babybjörn!
  Vår pojke på sex månader har använt sin varenda dag sedan han föddes. I början klädde vi in den i filtar så den skulle vara mjuk och go.

 2. Hej!
  Ett tips, om du ska amma, är att köpa amningsinlägg så slipper du att det läcker igenom bh och tröja. Hm har baslinnen som kostar 49 kr som är toppen att amma i och är mkt billigare än amningslinnen! Annars så håller jag med att bärsele är toppen, använder fortfarande min ergobaby till min 2 åring!

 3. Babyskydd som passade på vagnchassit var 👌🏻 Sen bebisinsats till stokke-stol, fantastisk uppfinning som gör att bebisen kommer upp och ”är med” på ett helt annat sätt än i en babysitter. Bärsele (Ergobaby) använde vi dagligen i 1,5 år, fattar inte hur man klarar sig utan! Pysventil för onda magar som inte får ut gaser. Sen satt jag veckorna efter förlossningen och guppade med bebis i famnen på en pilatesboll, det var toppen när underlivet inte gillade att stå upp så mycket men bebis vägrade att man var still 😊
  Bodys med omlottknäppning var toppen, pyjamas använde vi inte första tiden då det var så många blöjbyten nattetid att det var mycket enklare om hon bara hade body.

  Oj vad mycket jag tydligen hade att säga, kanske dags att fundera på en tvåa 😅
  Stort lycka till!!

 4. Jag vill slå ett slag för ännu hårdare krav på kläder, inte ”bara” ekologiskt utan gots-certifierat. Det betyder att människorna som sytt kläderna jobbar under schysta förhållanden, att det inte är barn som syr kläderna, att det är både schyst miljö- och lön för de som syr. Himla viktigt! Dessutom är kraven på andelen ekologiskt bomull betydligt större vid gots och processen överlag (färgning, hur plaggen transporteras och vad som besprutas på åkern innan/efter) mycket strängare.

  De där pluttiga stl funkar fint att köpa second hand också, plaggen har hunnit snurra i maskinen några vändor och många kemikalier tvättats bort.

  Några o-ombedda tips när vi ändå gled in på ekologisk bomull 😉
  Kram från levareko.se

  1. Jättebra tips! Vi ärvde mängder med babykläder och har sedan köpt mycket second hand. skönt att slippa de mesta kemikalier och färger!

 5. Hej! Jag tyckte att det var bra att ha en nattlampa vid sängen i början för att kunna fixa och trixa på nätterna utan att störa bebisen med alltför mycket ljus. Vill uppmärksamma att vissa blöjmärken har någon slags parfym i sina blöjor, vilket vi tyckte var onödigt.

 6. Hej! Vilken fiffig idé med den där dynan/bädden. Efter 3-4 månader kommer bebisen sova i eget rum då?

 7. Ett hett tips är att köpa på er massvis med små handdukar om ni inte redan har det. Det går verkligen åt vid matningarna 👍 Det blir en del spill och kräk 😊

   1. Ja, flera paket med 3-kronorshanddukar har vi . De används fortfarande fast barnen är äldre… Sen ett gäng slit-och-släng-handdukar till skötbädden, iaf om ni får en pojke kommer det kissas vid varje blöjbyte 😀

  1. Bästa köpet! Tror vi köpte 30 st och de var i ständig rullning, dom låg och skräpade precis överallt och var en räddare i nöden (mitt i bebisspyan…) mååånga gånger 👌🏻😅

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..