HEJ FRÅN NU!

Det är något alldeles ljuvligt som har hänt! Jag är utvilad! Och trött på semester! Vet inte när det hände senast, men det gör mig så förbaskat glad. Att känna sig fullkomligt återhämtad är en sådan känsla av lyx att det knappt går att förstå. Hur ofta är man egentligen det – utvilad. Sällan vågar jag påstå.

På fredag lämnar jag sommarstugan och allt vad semester heter för den här gången och det känns helt rimligt. Jag till och med längtar tills vardagen drar igång och jag får använda huvudet igen.

Tjuvstartar med jobb hemifrån måndag och tisdag, flyger till Umeå för att föreläsa på Stora Noolia på onsdag, hänger med min lillebror innan jag flyger hem på torsdagkväll och har en inspelning för ett kommande projekt på fredag. Och måndagen efter så är både jag och min koordinator Elin tillbaka på kontoret igen.

OCH nu är hon min på heltid! Jag har alltså en heltidsanställd person i mitt företag nu. Det är så läskigt, roligt, overkligt och allt möjligt så jag vågar knappt tänka på det. Men framförallt roligt och inspirerande. Har saknat henne så ser fram emot att få börja jobba tillsammans igen efter en lång ledighet.

Ja, som ni märker så har den här semestern gjort mig gott. I början kände jag mig rastlös och var lite lätt ångestriden och hade haft svårt att komma ner i varv, men både Halmstad och den här veckan i stugan gjorde att jag verkligen kunnat koppla bort det mesta och bara funnits till.

Och att få känna sig utvilad, det är lyxigt på riktigt.

Hur mår ni? Berätta gärna!

 

 1. Hello admin, i must say you have very interesting content
  here. Your page can go viral. You need initial traffic boost only.

  How to get it? Search for: Mertiso’s tips go viral

 2. Så härligt att du känner dig utvilad! Bästa betyget åt semestern ju 😃 Det är inte jag, men det är okej. Visste ju i april när jag startade företaget att det skulle eliminera sommarens semester och har kompenserat det med att ta det lite lugnare och dra ner på tempot. Förhoppningsvis kan det jag gör idag leda till semester under nästa år istället ☺️

 3. Jag påbörjade ett nytt jobb i juni så jag inväntar min enda veckas semester då jag och min sambo åker utomlands 1 vecka.

  Har lite ångest då och då. Trivs bättre med detta jobb än mitt förra, samtidigt som jag börjar inse att denna branch inte är rätt för mig, känns fel i magen. Men får jobba på nått år medan jag får fundera på vad jag vill. Är just nu även inne i en lite dålig period med min sambo. Är ingen större gnista mellan oss just nu, mer som vänner än ett kärlekspar. Känt såhär vid nått tillfälle förut, men sedan kom kärleken tillbaka, så kanske kan gå lite i perioder? Älskar honom iaf väldigt mycket.

  Gud hade behövt lite semester känner jag!! Så trist att jag börjar må dåligt då jag för ett par veckor sedan kände att jag svävade på rosa moln.

 4. Den här veckan har varit både uppåt och nedåt, sista semesterveckan och det ska bli kul att komma tillbaka till jobbet samtidigt som det varit så oerhört skönt att ha semester och jag egentligen kunnat behöva någon vecka till…
  Är livrädd att förhållandet med mitt livs stora kärlek håller på att ta slut, vi älskar varandra villkorslöst men ibland vill livet annorlunda och i förrgår låg vi bara och grät i någon timme och höll om varandra och det krossar mitt hjärta, både för att jag är så fruktansvärt ledsen och för att jag ser honom så ledsen.
  Igår fick jag ett fantastiskt erbjudande om att gå min dröm-vidareutbildning, något som jag verkligen trott bara skulle vara en dröm eftersom jag verkligen inte har de pengarna, men tack vare det här erbjudandet kommer jag gå den i höst, vid sidan av jobbet. Hur livet kan förändras på två minuter?
  Sen går det fantastiskt bra med min nya passion, thaiboxningen. Trodde aldrig jag skulle älska något så mycket, och framför allt inte kampsport. Har redan fått kliva upp i fortsättningsgruppen, och klubbägaren pratar om att ta in mig i tävlingsgruppen nästa termin. Jag som aldrig har känt mig bra på någonting, plötsligt har jag potential?

  Det är mycket som rör sig i huvudet just nu.

 5. Jag mår bra efter 7 veckor i sommarhuset på Öland med min stora familj, min man och mina fyra döttrar ( 3 av dem har varit här,en är vuxen och min bonusdotter).
  På måndag ska jag börja jobba efter 1 1/2 års föräldraledighet. Så kluvet! Ser fram emot att börja jobba igen men har lite ångest över att vars ifrån min lilla tjej hela dagarna och att någon annan ska ta hand om henne och inte jag😢
  Men jag ska fortsätta vara hemma med henne 1 da i veckan och det är jag så glad över.
  Längtar efter en utlandssemester också!
  Tack för en fin blogg.
  Lyssnar på er podcast just nu och älskar ämnena ni tar upp. Sagt det förr på insta också men så bra podd!

 6. Är också utvilad har fått sova middag i två timmar idag 😃 (har bebis)
  Ett tips! Vila hela sista månaden av graviditeten, ta en månad för dig själv och din sambo, för sedan blir de fullt upp när bebisen kommer

 7. Ingen semester för mig men jag mår jättebra ändå. Har haft en bra sommar på jobbet med härliga ledighetsinslag på några långhelger. Passar mig perfekt.

 8. Jag är dödstrött så lite avis på att du är utvilad 😉 Jag sommarjobbar inom socialförvaltningen med inriktning missbruk. Det har varit en lugnt start på sommarjobbet de första 5 veckorna och så ”smällde det till” och så blev många klienter sämre samtidigt. Fick jobba över i dag och ska jobba 9 av de kommande 10 dagarna. Så ja, är lite trött… men imorgon är jag ledig så då ska jag sova. Blir urskönt 🙂 Och jobbet är sjukt givande, bara lite uttröttande ibland 😉

 9. Hej !
  Vad duktig du är som sett till att du blivit utvilad Fia!
  Jag är just nu på en folkhögskolekurs i dans yoga o mindfullness. Jätte skönt och bra för mig som lider av svår depression ångest och annan ohälsa. Men jag känner att jag har en infektion i kroppen så jag har inte varit med på två dagar och kursen är bara fem dagar. Ändå har jag slarvat och varit uppe på kvällen och dansat. Har sån ångest, och jag har jämt små infektioner, så jag aldrig riktigt kan träna eller leva fullt ut. Livet känns väldigt ruttet.
  Jaja. Bara att kämpa vidare.
  Kram!

 10. Åh va härligt att höra! 🙂
  Jag har precis vaknat efter att ha jobbat natt, andra ggn nånsin för mig. Gick hem med ett leende på läpparna efter att jag fick beröm av en (för mig ny) kollega som berömde mig och sa att jag har valt helt rätt utbildning. ”Du kommer bli en bra sköterska, det är inte alla som har ”det” men det har du”. Jag läser till sjuksköterska och jobbar som undersköterska på sjukhus i sommar. Känns extra bra just idag.

 11. Inne på tredje dagen av min semester. Har jobbat som en tok sedan sep-16 då jag flyttade till Paris för att påbörja en ny tjänst som VD-assistent på ett franskt industriellt företag. Flytt, språk, en massa nytt att lära sig, hitta vänner, hitta ny rutin, 11h arbetsdag + ett par extra timmar i veckan… Ja, det har minst sagt varit ett intensivt arbetsår för mig. Och nu då? Nu ska jag vara ledig i fyra veckor. Hur gör man? Min hjärna letar febrilt efter stimulans och ursäkter till att få bli upptagen, vara produktiv, göra, göra, göra. Det är ångestladdat. Det kryper i kroppen. Förhoppningsvis kommer något typ av lugn att infinna sig så småningom och jag kan på nytt hitta kontakten med mitt inre jag. Jag saknar mig själv. För ett par månader sedan hittade jag även en kärlek. Han är så fin. Men oj vad utmanande det är att vara i en relation. Jag har ett turbulent förflutet och att vara i relation med honom får mig att se och möta delar av mig själv som behöver förlösas. Det är svårt. Alldeles ljuvligt, såklart, att få vara kär… men också utmanande. Jag är rädd för att sabba det fina vi har p.g.a. hjärnspöken och känslan av att inte vara värdig eller att bli bortvald. Hmm… Men samtidigt är jag sååå tacksam för möjligheten till personlig utveckling som detta bjuder in till.

  Tack för fin blogg och att du så öppet och genuint delar med dig av delar av ditt liv. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..