VI SÄLJER VÅR LÄGENHET

Okej, jag vill knappt skriva det här inlägget. Vi har nu lagt ut vår lägenhet på kommande försäljning. Vi har insett att vi kommer att kunna bo kvar med bebis i max ett år till så det är lika bra att börja leta efter nästa drömboende redan nu.

Att hitta sitt nästa hem kan ta tid så därav att vi har förberett allt så vi är redo att sälja när vårt nya hem dyker upp.

Vår nuvarande lägenhet, vårt första gemensamma hem. En lägenhet vi aldrig vill lämna men som vi kommer att växa ur med bebis och allt som kommer till. Den är helt magisk med ingen insyn (ovanligt för Hammarby Sjöstad), 26 kvm terass som går runt hela lägenheten, fantastiska solnedgångar och utsikt över Gröna Lund, Hammarbybacken och Sofia kyrka.

Braskaminen, den öppna planlösningen, alla fönster som ger så mycket ljus. Ett lugn område och bra förvaring i badrummet. Och högst upp i huset. Det enda negativa är att vi älskar den här lägenheten så mycket att det är svårt att hitta något nytt. De som flyttar in här efter oss kommer att få ett fantastiskt hem.

ptfia

Hur som helst, här är länken till annonsen med alla bilder, planlösning och all info:

» 2:a i Hammarby Sjöstad med stor terass och öppen spis!

 

 1. Hej, nu ska jag gå lite mot strömmen och säga så här: om ni tror att ni vill bo större nån gång under de närmaste åren så flytta så snabbt ni kan. Att bo för litet med barn kan vara oerhört påfrestande pga att man saknar vissa funktioner (i vårt fall sovrum) eller att det är fel läge. Vi har bott i ett litet hus med endast två sovrum. Vi har delat upp nätterna så åtminstone en av oss fått sova och därför är båda sovrummet alltid upptagna. Det innebär dessutom att vårt barn som nu är 2,5 år fortfarande inte har ett eget rum. Ingen av våra föräldrar bor i samma stad som oss så därför sover de alltid över ett antal nätter när de kommer. Då får mannen bo på soffan, vilket resulterar i att alla måste gå och lägga sig samtidigt… Vi har nyligen sålt vårt hus och om det är jobbigt att styla och städa och ha visning med ett spädbarn… försök då genomföra detta med en 2,5 åring utan nån avlastning i form av mor- eller farföräldrar som passar barnet. Den stressen önskar jag inte min värsta fiende. Och sen kommer ju flytten också… Och komma i ordning på det nya stället. Alla har olika behov och livssituationer och det finns ju inga generella rätt och fel. Men då jag känner att vi har bott helt fel för våra behov de senaste åren så vet jag hur dåligt man kan må av det. Det kan bli en stor källa till stress och man behöver ingen extra belastning under småbarnsåren för de kan vara jobbiga nog ändå. Om jag skulle göra om nåt så skulle jag ha flyttat innan vårt barn kom. / Lina

 2. Wow vilken lägenhet! Förstår verkligen att ni inte vill lämna den! Men jag förstår också att det förr eller senare sannolikt blir trångt… Fast… med facit i hand kan jag ju även säga att mina två barn har använt sina egna rum väldigt mycket mindre än vad jag trodde. När de var små lekte de ju alltid där vi var, d.v.s. i köket och vardagsrummet. Deras egna rum var mest nån sorts förvaring för (alltför mycket) leksaker. De ville ju inte ens sova där… 🙂 Med facit i hand hade jag hellre haft ett mindre boende d.v.s. mindre att ta hand om- och mer tid för att vara tillsammans. Nu har vi sålt huset och flyttat till en lägenhet. Och barnen hänger fortfarande mest i vardagsrummet, nu är de 15 och flyttar snart hemifrån…

 3. Åh, vilken fantastisk lägenhet! Jag förstår varför ni inte vill flytta! Jag hade nog funderat över möjligheten att göra ett rum där matplatsen är nu, så vida det inte blir för trångt att ha matplatsen i hörnet vid den öppna spisen..

 4. Vilken lägenhet!! Alltså WOW. Förstår att ni inte vill sälja… och tänker därför litegrann, varför så bråttom? Som nån annan sa – en liten bebis kräver knappast mycket utrymme. Särskilt inte det första året men egentligen inte förrän senare än så. Kanske går att sätta upp en skärm antingen i vardagsrummet eller ert sovrum och på så sätt ge er lilla en egen hörna för leksaker etc. Men samtidigt förstår jag hur ni tänker med att det kan vara bra att börja leta redan nu för något större inför framtiden. Men att ha visningar med en liten nyfödd hemma är inget jag rekommenderar, been there done that och det var så otroligt tröttsamt och stressande. Så försök att undvika det om du kan, åtminstone de första veckorna 🙂 Kramar

 5. Vilken otroligt fin lägenhet att sälja!
  Kan lugna dig med att bara för att ni får en bebis så behöver ni inte känna press eller stress över att flytta. Det går jättebra att bo trångt även med barn, det kan till och med vara en smidigt att bo trångt och därmed alltid ha barnet bara några steg bort när det påkallar ens uppmärksamhet eller sover oroligt. 🙂
  Vi bor i en tvåa på lika många kvm (60 kvm) med våra två barn (snart 3 år resp 1,5 år). Vi känner egentligen inte att vi behöver fler kvm, men däremot hade det varit bra med ett till rum för storasyster, bland annat för att slippa förvara barnens kläder och alla leksaker i vardagsrummet. Läs vår bok ”Prylbanta – Färre saker, större frihet”, så kan ni lugnt bo kvar i er tvåa och invänta vad som händer på bostadsmarknaden. 😉 Eller bara för att få tips och slippa packa ner, upp och flytta massa onödiga prylar som ni inte behöver, när det väl är dags för flyttlasset. 😉

  För inspiration på temat så har vi i inlägget länkat nedan skrivit om två minimalistiska åtgärder vi gjort i vårt hem (förutom att rensa bort massa onödiga prylar och kläder då) för att få det att fungera att bo fyra personer på 60 kvm:
  http://minimalisterna.se/minimalistiska-atgarder-i-hemmet/

  Vore för övrigt kul att höra dina tankar om vad ni letar efter för bostad framgent? Vill ni bara ha fler rum och kvm i samma område, eller tar ni steg mot hus och lugnare villaområde? Norrort, söderort? Nytt eller gammalt? Kvar i Stockholm eller flytt hem till Dalarna? Blir jättenyfiken! 🙂

 6. Wow, vilken lägenhet.. men ja, det kommer nog blir trångt med bebis.. Kommer ihåg när vi kom hem med vår lilla dotter till vårt lilla hus då ca 65kvm idag det dubbla, jisses vad fullt det blev med babyskydd, barnvagn o allt.. 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..