TOPPING TILL YOGHURT OCH GRÖT

Vi kan väl vara överens om att det är toppingen som är grejen när det kommer till gröt, yoghurt och liknande?

Visst är det gött med en slät tallrik fil eller med bara någon näve musli på, men det går ju att göra det betydligt roligare med enkla medel. Tog den här bilden till ett samarbete och vill lyfta den eftersom den visar en god topping som kan användas på betydligt fler saker än den ris a la maltan som är i glaset.

Toppingen som jag pratar om är såhär enkel ↓

Recept topping till gröt och yoghurt
ca 4 portioner

Ingredienser:

1 tsk honung
2 dl frysta hallon
2 apelsiner
1 dl hasselnötter

Gör såhär:

Vispa grädden och rör ihop med vanilj och gröt. Smaka av med honung. Värm hallonen i en kastrull med en skvätt vatten. Häll genom en finmaskig sil för att få bort kärnorna, behåll saften. Lägg nötterna i en het panna och rosta dem gyllenbruna. Hacka i mindre bitar. Skala och klyfta apelsinen. Häll upp gröten i glas, häll över hallonsaften och toppa med nötter och apelsin.

Servera!

Här är en lista med recept på godsaker som den här toppingen skulle förgylla ↓

»Recept: Fruktsallad med vaniljmarinad

»Recept: Gröt med skummad mjölk

»Recept: Mixad chiapudding

» Recept: Citronkladdkaka 

» Recept: Overnight oats

PS! Sorry för att bilden är något oskarp. Det kommer att ändras för har unnat mig en ny kamerautrustning. Gudars. Blir helt svettig bara jag tänker på den. Har investerat osannolikt många kronor i detta så hoppas verkligen att bilden framöver kommer att förgylla bloggen!

 

LOADING..