Boosta, tänka om, förändra

För er som läst mitt inlägg igår, då jag skrev om att jobba på sin egen inställning. Kanske ska förtydliga att jag såklart inte tror att en depression går att tänka bort hur enkelt som helst. Att det går att bota en djup depression med att tända lite ljus. Jag om någon vet vad psyket kan ställa till med.

Jag skrev det mer som en tanke, en pepp till mig själv och andra om hur viktigt det är att försöka se det fina i det lilla.
Så alla ni som lider av depression och på något sätt kände att jag förminskade er (var aldrig min mening, såklart), ber jag om ursäkt.

Men jag vidhåller dock att jag på riktigt tror att många av oss skulle må bättre av att försöka byta ut våra invanda (ganska ofta) negativa tankemönster mot ett positivare. Det är jättesvårt, men jag tror att tankens kraft är extremt mycket starkare än vad vi förstått.

Jag om någon vet hur det är att jobba med sitt inre. Och det är nog det tuffaste jobbet du kan göra. Men åter igen, det är bara jag som kan göra det. Det är bara jag som kan förändra mitt eget liv, hur tufft det än må kännas i stunder. Jag har jobbat arslet av mig i snart 10år för att knäcka den där innersta kärnan som gett mig alla hjärnspöken, ångestattacker och mörka perioder i livet. Och tro mig, det går!!!
Och någonstans måste det börja. Det var det jag menade med inställningen, att försöka jobba på att se det fina i det lilla och försöka rikta om sitt fokus.
Men alla är vi olika, och alla har olika sätt som funkar för dem.

Med det sagt, ja, jag jobbar fortfarande på i min utmattning. Ett steg i taget. Men det går framåt, och det är det jag väljer att fokusera på, så ofta jag kan och orkar.

Och för att boosta mig och min kropp så fortsätter jag även med att ge mig näringsrik och god mat. Mat som min kropp mår bra av. Och som även mina barn tycker mycket om.
Igår körde jag ett recept som jag tänkte att även ni kunde få ta del av ;)

Vad passar bättre på Lucia än en riktigt röd & julig rätt?

Denna kastade jag ihop lite improviserat efter förskolans Luciafirande på eftermiddagen. Riktigt gott! Och alla åt som hästar
Barnen älskade den!!! Så kul!


RÖDBETS-& MOROTFÄRS  MED KIKÄRTOR & SPAGHETTI 🍅 Hacka 2 GULLÖK & riv sedan 4 MORÖTTER & 5-6 RÖDBETOR i tunna strimlor. Stek upp i OLJA. 🍅Tillsätt 1 pkt (400g) KROSSAD TOMAT, 3 dl VATTEN,

2 pkt KIKÄRTOR (körde Zetas eko 380g)

3 msk TOMATPURÉ, 2 tärningar GRÖNSAKSBULJONG, SVARTPEPPAR, SALT/ÖRTSALT & koka ihop tills allt fått en god & jämn smak & rotsakerna blivit mjuka. 🍅Avsluta med att röra ned 1 brk HAVRE CRÉME FRAICHE (200 ml) & värm upp. Smaka av och njuuuut! 🍅Servera med SPAGHETTI & goda GRÖNSAKER.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..