Veganska våfflor och kvalitétstid

26 mars 2017 Skriv en kommentar
Okategoriserade

Så härligt att komma hem vid lunch igår och mötas av en överlycklig Kane-Lee som sprang och kastade sig i min famn ute på gården hemma hos mormor och morfar.
En liten skrutt som glatt hjälpte mig in med min packning.

IMG_9409

Sedan hade vi en hel dag att umgås på. Vi stannade över natten hos mormor och morfar så att vi alla kunde umgås.

IMG_9417
Och våffeldagen till ära så bestämde vi oss för att laga våfflor. Första gången som Kane-Lee smakar det.

Jag lagade först en jättegod soppa som jag själv minns från min barndom.

🍵NIKKALOUKTASOPPA🍵

✔️Bryn 300 g VEGOFÄRS i OLJA tillsammans med 1 stor skivad PURJOLÖK & 700 g strimlad VITKÅL.

✔️Kasta i 2 GRÖNSAKSBULJONG, 5-6 LAGERBLAD, 3 msk SENAP, 1,5 liter VATTEN & 2 msk KINESISK SOYA. Krydda med SALT, VITPEPPAR. Koka ihop 10 minuter.

✔️Servera med klippt PERSILJA.

IMG_9436

Och medan jag lagade soppan så hjälpte Kane-Lee mormor att vispa ihop våffelsmeten.

IMG_9420

En mjölkfri, vegansk smet som är lite extra fiberrik eftersom vi dessutom har havrekli i.

VEGANSKA VÅFFLOR (ca 9 stycken)

🍓Rör ihop 3 dl VETEMJÖL, 1,5 dl HAVREKLI, 1,5 tsk BAKPULVER, 6 dl HAVREDRYCK, 150 g smält MJÖLKFRITT MARGARIN.

🍓Häll i laggen & servera med SOJAGRÄDDE & BÄR. Njuuuut!

IMG_9437

Så det blev en fin ledig lördag. Och idag har jag ännu en ledig dag. Hehe, inte så van vid det just nu så det känns riktigt härligt.
Så nu när frukosten är klar och allting packat så är det dags för mig, Kane-Lee och Lakkie-Bee att åka hem till oss och ha en helt ledig dag för oss själva. Nu väntar lekpark, skogspromenad och annat härligt man kan göra en vårdag som denna.

Ha en fin dag du med, och glöm inte att klockan inatt ställdes om till sommartid.

IMG_9440