Våldtagen, filmad och förnedrad

Annonsen laddas.

Vi ser det dagligen, hör om det av vänner, vet enligt statistik att det anmäls 47 sexualbrott OM DAGEN i Sverige. Anmäls. Och då är mörkertalet extremt stort.

Jag blev våldtagen. Jag anmälde aldrig.

Jag gjorde som tusentals andra tjejer, tog på mig skulden själv, tänkte att det måste vara mitt fel, förnekade att det hade hänt. Det var liksom för stort för att ta in på något vis. Lättare att slå bort det och gå vidare. Tills den dagen då jag insåg att jag måste deala med det för att kunna gå vidare på riktigt. Men minnet sitter kvar.

Jag blev utsatt av en man, ensam i ett rum. Jag var för utslagen för att göra motstånd, men jag minns att jag sa NEJ. Jag upprepade ”NEJ” flera gånger. Det är min allra starkaste minnesbild. Sedan minns jag smärtan efteråt. Min kropp, hur starkt den reagerade på att den utsatts för något emot sin vilja. Hur sjuk jag blev. Infektion i underlivet. Magsmärtor. Men framförallt hur hårt det tog på mitt psyke och själ.

Det jag slapp bli utsatt för den gången var att samtidigt bli filmad i en livesändning medan 60 andra satt och tittade på under tiden på Facebook och hejade på med vidriga kommentarer.

delhi-gang-rape-260x183
Vad faan är det som händer? Jo, det som händer är att fler och fler filmar grova brott, våldtäkter, misshandel etc och lägger ut i sociala media. De livesänder sina brott och verkar på så vis bli ännu mer peppade på sig själva.
Precis en sådan sak hände i Uppsala igår morse. Tre killar mot en tjej. En tjej som dessutom var mer eller mindre medvetslös. Jävligt härligt gjort!HÄR kan du läs om hela händelsen.
Så många frågor på det här. Vilka gör så? Vilka tittar? Vilka skriver kommentarer under livesändningen och uppmanar till mer och skrattar och hånar? 60 personer tittade, 2 ringde polisen?!

Så fega jävla kräk till snubbar, 3 stycken mot en totalt utslagen tjej. Jag kokar hela jag. Är ni stolta över vad ni gör? Vad är det som driver er? Fattar ni inte vilka ärr det här sätter i en annan människa?

Förövare har alltid funnits, likaså egoistiska svin. Men att så många sitter och avnjuter detta på en livesänd-facebooktråd utan att agera är fan skrämmande. Och vad gör det med dem? Hur triggas tittarna?

 

Aaaaaargh, hur gör vi för att vrida det här rätt? Så trött på alla våldtäkter. Så trött på allt snack om att kvinnor ska straffas för abort. Så trött på att höra tjejer ifrågasättas för klädsel, berusningsnivå, flörtighet etc. Ett NEJ är ett NEJ!!! Och är kvinnan så nerdrogad och utslagen att hon inte kan säga nej så är det ett nej i sig. Hur jävla svårt ska det vara att fatta?!

Frisk, på G och ready to POP!

Annonsen laddas.

Nu är nedräkning på gång på riktigt. 6 dagar kvar till beräknad förlossning, inne i vecka 40 och ready to POP!

img_7540

Och tack och lov helt feberfri! Yeij!
Asså, den här B-influensan som slog till här i vår familj var inte nådig. 8 dygn innan vi var på benen igen. Men idag så vaknade vi feberfria (Kane-Lee för andra dagen i rad) och pigga och var redo för förskolan. Kane-Lee sken som en sol när han fick ställa sig i vagnen för att åka till förskolan. De skulle på utflykt till Bandängen idag och titta på djuren och äta lunch ute som matsäck, så som de brukar varje måndag. Så härligt med deras måndagsutflykter till skog, natur och olika roliga platser. Och det var så fint att få lämna min lilla solstråle där bland alla kompisar som välkomnade honom tillbaka efter en dryg vecka borta. Han pratade om Bandängen och om djuren, hur de får titta på dem men inte klappa dem ;) Och om hur roligt det skulle bli. Underbart!

Och vi båda var nog lika pepp imorse på att få komma ut och känna oss friska igen.

img_7539

Så nu är det några timmars jobb för mig som gäller. Sedan den utlovade vilostunden innan Kane-Lee kommer hem. Och sedan kan jag säga att jag börjar känna mig stark nog för att välkomna lillebror ut till oss. ;) Härligt!

Boostar bort influensan

Annonsen laddas.

Ja, fyfaan för dygnet sedan i fredags tills nu. Natten till igår och hela gårdagen var inte rolig. Hög feber, obehag i hela kroppen och en total orkeslöshet. B-influensan har slagit till extra tidigt i år med full kraft. Och enligt en läkarvän jag har så är den riktigt giftig i år. Jo, tack. Vi vet ;) Nu är det ingen tvekan om att det är den som vi drabbades av.
Kane-Lee blev sjuk i lördags för en vecka sedan, slogs ut totalt på lördagskvällen och var riktigt medtagen i veckan. Han var helt feberfri först imorse. Men igår började han äntligen bli sig själv igen. Jag insjuknade i söndags för en vecka sedan, dagen efter honom men höll mig ändå flytande fram tills i fredags då den riktiga toppen slog till. Det var längesen som en sjukdom fick mig så slut.

Tack och lov så börjar det nu vända även för mig efter 7 dygn och trots en total orkeslöshet så är jag ändå mer kapabel till att vara uppe i stunder. Kane-Lee ska få gå till förskolan imorgon och det känns bra för oss båda tror jag. Han behöver kunna springa av sig efter en vecka i sjukstuga. Och jag har ju lovat mig själv att se till att vila åtminstone en timme varje dag nu innan förlossning. Och kanske behövas även mer. Ännu viktigare nu när jag är så slut. Nu gäller det bara att samla kraft och ta igen sig så gott det går efter den här intensiva veckan av feber, sömnlöshet och en liten matlust.

Apropå matlust… Jag kan tipsa om ett recept som jag lagat i veckan för att få i mig bra med näring men ändå lättsamt.

I influensatider då kroppen både tappar matlust men samtidigt behöver boostas så passar en soppa som denna perfekt.
Jag hittade ett recept i min mammas receptsamling som jag ändrade om, kryddade till och la till några stärkande ingredienser i för immunförsvaret. Riktigt gott!
img_7524
🌶Skär 4 stjälkselleri, 2 stora gullök, 4 morötter i rätt stora bitar. Och 6-8 vitlöksklyftor i skivor. Hacka 1 röd chili. Tag 1 rejäl bit ingefära & hacka i mindre bitar.
🌶Lägg grönsakerna i en stor kastrull tillsammans med 2 grönsaksbuljongtärning & salt & vitpeppar mald. Häll över 1,5 liter vatten. Koka ca 15 minuter.
🌶Tag 6 stora tomater och skär i bitar. Tag 200 g fryst bladspenat och häv ner detta i soppan när den kokat sin tid. Koka ytterligare några minuter. Spola av 2 paket (á 400g) blandade vita bönor i kallt vatten. Tillsätt dessa mot slutet. Smaka av med salt.
🌶Servera med färsk skivad chili & klippt färsk persilja.

Influensan 1 vecka innan beräknad förlossning

Annonsen laddas.

Det är så mycket jag vill skriva, men jag har faktiskt inte orken till det just nu. Igår gjorde jag som många av er bett mig om, jag lade lite av mitt jobb åt sidan och struntade i att blogga ;) Jag var för trött.

Det kommer aldrig vara lätt att förklara för en person som jobbar som anställd på ett 9-17 jobb, hur jag lever mitt jobb. Jag är mitt jobb. Även om jag inte jobbar så pågår hela tiden processen inom mig och många gånger mår jag sämre och blir mer stressad av att inte kunna jobba. Jag har hoppat av två stora projekt denna vår efter att jag fick reda på att jag var gravid. Föreställningen ligger kvar i mars även om vi sköt någon vecka på premiären. Våren var redan planerad på många sätt när jag plötsligt blev gravid helt oplanerat. Och till alla som välmenande säger, ”men lägg jobbet åt sidan” så kan jag säga att det skulle vara en högre stress för mig att att göra så, då mitt främsta jobb just nu går ut på att repa text inför min föreställning. Det är ungefär samma sak som att säga till någon ”Men unna dig att vila några veckor” fast en tenta redan är inplanerad en månad framåt. Ja, ni fattar. Men den här veckan har jag bokat av varenda grej som jag kunnat för att vara hemma med min son. Tro mig.

Jag har verkligen skurit ner på mer än jag någonsin har gjort, jag har prioriterat mig och min son, min hälsa så gott jag bara kunnat. Men som jag sagt tidigare så ser inte alla liv likadana ut och det är svårt att jämföra. Jag har aldrig tagit det så lugnt som jag gör just nu. Dessutom har jag vid flertalet tillfällen skrivit hur mycket hjälp jag fått av mina föräldrar med avlastning. Framförallt de senaste 2 månaderna då jag bott hos de minst varje helg och ibland precis som nu när vi blev sjuka även resten av veckan.

Men att ens son får influensan helt plötsligt och att han då inte lämnar min sida är något som ibland händer. Han skulle aldrig sova alls om inte jag var där och jag har inte hjärta att lämna bort honom som sjuk. Ja, resultatet har blivit 6 dygn utan sömn för mig, men jag har funnits där för min son.
Att pappa B denna vecka inte varit med är mitt eget val. Han blev också sjuk och då jag inte vetat om vi haft samma sjukdom så har jag gjort mitt bästa för att vi inte ska smitta varandra med ännu en omgång baciller inför den stundande förlossningen.

Jag har vart hemma med Kane-Lee i stort sett hela veckan. Jag har endast gjort de få jobb som krävts och bokat av resten. Men 7 dygn med en influensasjuk son och 6 dygn utan sömn för mig gav tyvärr sitt resultat.

img_7505

Det här är jag igår kväll. Dubbla tjocktröjor, trippla sockor, mössa och långbyxor inomhus. Och helt genomfrusen. Well, den här natten har varit ett helvete. Fy vilken vidrig sjukdom.

Men vi är kvar hos mormor och morfar och vi hjälper varann så gott vi bara kan. Nätterna är svårast att avlasta, och så är det bara. Men dagarna funkar bättre. Idag vaknade Kane-Lee nästan feberfri och han är en helt annan person.
Nu gäller det för mig att KNIIIIPA så där 1 vecka innan beräknad förlossning. Jag har lovat mig själv och min omgivning att inte jobba och jag ska vila så mycket jag kan i helgen. Ingen oro för mig, allt kommer att lösa sig och jag har den avlastning och hjälp som jag behöver.
Nu ska vi krya på oss ordentligt så lillebror kan få titta ut till en stark mamma och en frisk familj.

En trött duo

Annonsen laddas.

Min lilla skruttunge. Nu börjar allt likna influensa mer och mer. Jag tänker alltid att det oftast är något annat. Många använder ju uttryck som influensa så fort de får en jobbig förkylning. Men nu börjar jag faktiskt tro att det är just det som drabbat min sons förskola och även honom. Idag är 6:e dagen med riktigt hög feber. Inga andra symptom än hosta och rodnade ögon i perioder. Precis så som influensa beskrivs. Och i januari-februari så brukar ju andra omgången ofta dra igång.
Jag själv har haft A-influensan en gång och B-infuensan en gång i mitt liv. Och båda gångerna var jag helt utslagen. Men det var många år sedan.

Kane-Lee är verkligen påverkad denna gång och han är som ett litet plåster på mig. Så söt. Men jag tycker så synd om honom och försöker förklara bäst jag kan om att han är sjuk och vad det innebär. Dessvärre har ju mina senaste 5 dygn utan sömn börjat påverka mig lite för mycket. Och idag så har både hals och öron och näsa utöver den där tröttheten börjat ge tydliga resultat Suck. Inte nu. Inte precis innan förlossningen.

img_7496

Två trötta skruttar.

Jag träffade min barnmorska idag och även hon reagerade på mitt tillstånd. Mina värden hade försämrats och hon tryckte verkligen på vikten av att vila. Men hon fattade också att det var lättare sagt än gjort då hela nätterna är uppbrutna av typ 20 stunder av att kolla till Kane-Lee som skakat, yrat, frusit, svettats, druckit vatten, krupit upp på bröstet etc. Och den stora magen gör ju även sitt till.

Hittills har jag försökt hunnit med vissa jobb så fort han har somnat, men nu inser jag mer och mer att jag måste prioritera vila. Jag tar henne på orden där. Och oftast så kommer inte en förlossning igång om kroppen är allt för försvagad och sjuk. Det är som att kroppen känner på sig att den behöver bli starkare då. Det sa hon även till mig idag. Men man vet ju aldrig. Så lika bra att vila så att jag inte totalt däckar under ifall lillen väljer att komma ut nu ;)

Gällande Kane-Lee så känns det ändå ganska bra att han redan är inne på sitt 6:e dygn. Troligtvis borde han börja må bättre inom en eller ett par dygn. Vi håller tummarna för oss alla, så jobbar jag på att vila mer. Puh!