Helghäng med Pepparkaksgryta

Jag sitter och lyssnar till ljuden av vågor, fiskmåsar och kluckande ljud med en slinga av lugnande sång över. Det är så harmoniskt.
Ljuden kommer från barnens nya nattlampa som de fick av mig förra veckan. Kane-Lee älskar den och jag med ;). Det har blivit en självklar del att ha med i bakgrunden när vi ska sova. Den lyser och så rör ljuset sig som fiskar under vattnet. Mysigt medan de ligger i min famn.

IMG_7522
Nu har de rullat ut ur min famn (så som de alltid somnar) och lagt sig till rätta i soffan, medan jag för en stund kan smyga upp och göra mitt.
Men lampan får gärna fortsätta spela en stund ;) Det är så harmoniskt.

Jag har vart borta ett dygn från bloggen. Vi hade annat för oss. Igår drog vi hem till min vän Sassy och hennes familj i Segeltorp, där vi spenderade dygnet med att bara vara.
Jag älskar att komma hem till mina vänner och bara vara. Låta deras vardag fortsätta och bara smälta in som en del i familjen. Jag trivs så, och precis den relationen har jag också till de flesta av mina vänner. Okomplicerad.

Vi tog det lugnt. Kane-Lee fick låna dottern Felicias cykel med stödhjul (något han aldrig tidigare provat) och det blev såklart succé.

IMG_7468

Så en lång stund av utomhuslek, bad och för Kane-Lee ihärdigt cyklande, haha. Så fortsatte vi med att grilla, medan barnen lekte på tomten.

IMG_7483

Snacka om sommarkänsla…

IMG_7495

Så kunde vi även sitta uppe tillsammans, jag, Sassy och hennes man Emil och bara prata när barnen somnat.
Precis så där avkopplande som det ska vara. Lite lagom kaos när barnen är vakna och inte särskilt många meningar sagda till varann, hehe. Men barnen i fokus.
Och sedan några timmar där även vi får chans att landa, andas ut och kolla av läget med varann.
En mycket fin start på vår helg.

Men helgen är kvar och nu är det jag och barnen som oftast.

Som ni vet så är ju maten ett av mina intressen. Och då jag vet att det var ett tag sedan jag delade ett recept. Och då jag dessutom precis testat en ny riktigt god gryta, så passar jag på att ge er lite inspo inför en av veckans kommande middagar ;)

Mild och smakrik så alla kan äta, stor som liten. Och omtyckt blev den😋  Kane-Lee kallade den direkt för Pepparkaksgryta, vilket jag tycker är ett perfekt namn.

IMG_7401

☀ORIENTENS VEGOGRYTA☀

🌱Tag fram en mixer.  Häll ned 400 g passerad tomat, 2 dl vatten, 200 g cashewnötter naturella, 1 rejäl bit ingefära, 1 msk Agavesirap el honung, salt & 2-3 msk ”Biryani” kryddor (Kryddmix som finns i orientaliska butiker med Koriander, kanel, spiskummin, muskot, fänkål, svartpeppar, nejlika) Annars blanda själv. Mixa allt till en tjock, slät smet.

🌱Tag 200 g torkade sojastrimlor (som jag kokar i buljong snabbt så de mjukas upp) Lägg de i en stor gryta & stek i olja. Tillsätt kryddsmeten & 400g kokosmjölk.

🌱Koka ihop några minuter & servera med risnudlar & krispiga grönsaker.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..