Idag blev jag kallad rasist på sociala medier.
Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma, då det är så långt ifrån den jag är.
Det tror jag också att de flesta av er vet.

sanna

Häromdagen repostade jag en bild på Instagram och Facebook efter vår föreställning av Oscarsrevyn och tackade för en fantastisk revyvecka.
Den här bilden skapade stor uppståndelse och många tyckte att det var nidbilder av andra kulturer.

Den här bilden la jag alltså ut efter att vi gjort en föreställning. Det är kläder och masker som är en del av ett nummer i en revy.
Jag förstår allas reaktioner. Bilden är tagen ur sitt sammanhang, men här kommer en förklaring till vad det här är för nummer och vad den här revyn handlar om för oss som jobbar med den.

Numret handlar om precis det som folk reagerar på. Numret handlar om sådant man inte ska skämta om.
Hela föreställningen handlar om en fördomsfri värld, där alla individuella delar tillsammans bildar något större och vackert. Där alla är välkomna. Jag sjunger även en sång om detta i slutet på revyn. Dessa masker på bilden används i ett nummer som handlar om precis det vi INTE ska skämta om.

Som sagt så förstår jag reaktionerna när man tittar på bilden men jag önskar så att innan man postar sina kommentarer kring en bild som har texten ”Vi säger tack för en fantastisk revy-vecka” att man kollar av fakta innan man anklagar mig för att exempelvis vara rasist.
Ni får gärna fråga varför vi använder dessa masker?
Att fråga och be om ett svar brukar oftast leda till något bättre än att anklaga någon direkt.

 

 1. Till ALLA er som fortsatt gnäller. Sanna har gett en fullständigt lysande förklaring. Väljer ni att fortsätta gnälla och känna er kränkta så ligger problemet snarare hos er själva och era egna fördomar.

  Lägg ner!

  Heja Sanna!

 2. —, du verkar inte uppfostra din unge till tron att denne är något annat än en ”asiat”. Är man född i Sverige är man svensk.

  Förövrigt har Sanna gett en helt ok och bra förklaring. Passar inte det dig så ligger problemet hos dig, och inte Sanna.

 3. Och jag blir förbannad på dig Sanna att du bortförklarar detta så dåligt. Du har ingen rätt att bli förbannad och borde be om ursäkt. Själv har jag ett asiatiskt barn och denne kan växa upp i en värld där dessa nidbilder som ”kåta geishor” kan förvandlas till mobbing. Skärpning. För fan. Jag kokar så löjligt detta är. Hur defensiv du blir istället för att försöka förstå problematiken.

 4. Det är intressant att se hur urvattnat uttrycket ”rasist” blivit. Jag skulle kanske hellre välja ”klumpig, plump och omedveten” än just ”rasist”.

  Men Sanna, förklara gärna, varför valde ni att ha en kostym där en asiat förmedlas som ”stora glasögon och kanintänder”? Och varför blir du så upprörd när folk reagerar på det? Om jag drar parallellen till en jude med stor kråknäsa, en afrikan genom att måla ansiktet med svart smink, blir det då tydligare för er varför det kanske inte är så lyckat med så taffliga stereotyper?

 5. Natan, bullshit. Vart i denna bild ligger rasismen? Du har inga argument för din sak. Och snacket om vit och priviligerad är det enda rasistiska jag ser här. Gör inte rasistiska texter och sen klaga på rasism… Trans.

 6. Som vit, priviligerad, kvinna har du inte förstått kritiken som har riktats mot dig och din handling. Att du blir förbannad är på snudd till förnedring.
  Det är skillnad på att vara rasist och att göra rasistiska handlingar.

 7. underbara du,Sanna, du är en stark kvinna,det stör vissa personer i vårt samhälle,tyvärr,var den du är i hjärtat,sluta inte att tro på oss människor som ser och lyssnar på dej,vi finns ju hos dej hela tiden,glöm inte det, styrkekramar från mej till dej

 8. Verkar vara många (antagligen) ointelligenta människor här. Ni accepterar inte Sannas förklaring, ni accepterar inte bildens kontext. Det enda ni vill är att ha en ursäkt att fortsätta trakassera och mobba Sanna. Det är tragiskt. Man blir mörkrädd,

  Ja självklart är Sanna rasist för att hon publicerar EN bild från en buskis föreställning. En bild ni inte besvärar er med att ta reda på kontexten runt innan ni häver ur er en massa struntprat.

  Ni borde skämmas.

  Heja Sanna

 9. Usch..”YELLOWFACE” Ordet är djupt kränkande mot asiater och reproducerar rasism. Ni som kritiserar Sanna bör genast sluta använda ordet. Som om asiater vore gula i ansiktet…Tänk på vilka fördomar ni sprider och vilket lidande ni utsätter många människor för. Skäms tamefan.

 10. Du har glömt något viktigt… fråga politiska PK-eliten (ibland vänstervriden… ibland högervriden) om rätten till yttrafriheten (ordens innebörd, vad du ”förväntas” säga och tolkningsrätten).

 11. Men kära Sanna. Det är ju klart att du är rasist, du är ju vit. Vi vet ju alla att vita människor står för allt ont i världen och lever för att trycka ner alla rasifierade.

 12. Den nya trenden är att bli kränkt åt någon annan..
  Folk kan inte skilja på vad som är rasistiskt och inte. Ta inte åt dig Sanna. Det fulaste man kan ha/vara idag, I Sverige – är att ha vit hudfärg.. Tragiskt.

 13. White fucking tears. Så sjukt onödigt bara att klä ut sig så där, oavsett syfte. Ta till dig och lyssna på dem du utsätter istället för att gråta vita tårar över att folk inte fattar, när det uppenbarligen är du som inte förstår hur rasistiskt detta är.

 14. Ne Sanna Du är den Du är och rasist får dom leta efter någon annanstans och inte hos Dig Sanna Du är den Du är

 15. Hej Sanna!
  Jag vet att du är inte en rasist, du är den raka motsatsen till det. Jag vet att att det gör ont att bli kallad för något som man inte är!
  Sanna! Du är den bästa människan som finns och jag önskar att fler människor var så snälla och ödmjuka som Du!

  Jag och fansen kommer ALLTID att stödja dig och vara på din sida!

  Låt inte dig nedslås av puckon och dess kommentarer.

  Många kramar från mig!
  Lucas

Comments are closed.

LOADING..