Jag blir förbannad!

2016-11-28
Sanna Nielsen

Idag blev jag kallad rasist på sociala medier.
Jag trodde aldrig att den dagen skulle komma, då det är så långt ifrån den jag är.
Det tror jag också att de flesta av er vet.

sanna

sanna

Häromdagen repostade jag en bild på Instagram och Facebook efter vår föreställning av Oscarsrevyn och tackade för en fantastisk revyvecka.
Den här bilden skapade stor uppståndelse och många tyckte att det var nidbilder av andra kulturer.

Den här bilden la jag alltså ut efter att vi gjort en föreställning. Det är kläder och masker som är en del av ett nummer i en revy.
Jag förstår allas reaktioner. Bilden är tagen ur sitt sammanhang, men här kommer en förklaring till vad det här är för nummer och vad den här revyn handlar om för oss som jobbar med den.

Numret handlar om precis det som folk reagerar på. Numret handlar om sådant man inte ska skämta om.
Hela föreställningen handlar om en fördomsfri värld, där alla individuella delar tillsammans bildar något större och vackert. Där alla är välkomna. Jag sjunger även en sång om detta i slutet på revyn. Dessa masker på bilden används i ett nummer som handlar om precis det vi INTE ska skämta om.

Som sagt så förstår jag reaktionerna när man tittar på bilden men jag önskar så att innan man postar sina kommentarer kring en bild som har texten ”Vi säger tack för en fantastisk revy-vecka” att man kollar av fakta innan man anklagar mig för att exempelvis vara rasist.
Ni får gärna fråga varför vi använder dessa masker?
Att fråga och be om ett svar brukar oftast leda till något bättre än att anklaga någon direkt.

 

117 kommentarer

Sanna!

Försök att inte ta åt dig. Hat på nätet för absolut ingenting härjar hos er som är offentliga personer. Verkar som det har ökat otroligt mycket. Kanske har människor för lite att göra vad vet jag.
Du är en fantastisk varm och ödmjuk person så fortsätt att vara nära du.

Sanna, försök att inte bry dig! Det är det dom är ute efter, att provocera. Alla vet vad du står för, men folk måste bara ha något att kritisera. Sådana människor mår inte bra. Men helt klart blir man förbannad! Kram

SUCK… Sanna jag beklagar att Sverige blivit helt galna!!
Hoppas du inte tar åt dig av klagomålen.
Inget är heligt ALLT måste få skämtas om ELLER inget… PGA skämtar du kan alltid NÅN ta illa upp, så allt eller inget är tillåtet!
Hur vill Sverige ha det ???

Vissa personer saknar det källkritiska och istället för att ta reda på hur det egentligen ligger till så skriver dem det första de tänkte på…
Du är fantastisk och helt underbar Sanna, du är min förebild och det finns inget eller ingen som kommer ändra på det ❤

Jag är så trött på hur detta samhället har utvecklats,folk sitter bakom sina datorer eller smartphones och kläcker ur sej allt skit.Dom hade aldrig vågat stå öga mot öga och säga det till dej.Jag tycker att man ska lära sej att kan man inte stå mittemot någon och säga vad man tycker och stå för det så kan man vara tyst.Nu får det vara slut med näthat och nätmobbning det har gått för långt

Efter att har läst detta inlägget och tittat på bilden så kan jag absolut INTE förstå reaktionerna allas!

Tyvärr så är folk så förbannat okunnig det är tyvärr populärt å kalla folk rasister hit & ditt för att verka coola!

Fina varma goa kloka du. Jag hoppas att du känner värmen och kärleken från alla oss som verkligen tycker om och förstår dig.
Skickar massor med kärlek och värme.

Jag kan inte för mitt liv förstå vad som var oklart. Jag följer dig både på Instagram och på Facebook och allt du skrev var solklart. Du har fler som gillar dig och det du gör än de som hatar. Jag håller på dig veckans alla dagar!

Vilka drev de för mot dig. Lider verkligen med dig. Det räckte tydligen inte med att gripa efter hallström, när de gnällde på din tröja. Blir faktiskt förvånad över hur kvinnor kan bete sig såhär grovt mot andra kvinnor. Ledsen över att du hamnat i skottlinjen för denna avundsjuka. Du är ung, framgångsrik och ser bra ut. Stå på dig! Du förtjänar verkligen inte all denna skit. Vi är flera som har reagerat på detta dravel. Från en syster till en annan. Kram.

Herregud!!!!!! Jag såg bilden o läste att den va från er föreställning så undrar vad som är problemet hos vissa! Vi är många som stöttar dig det hoppas jag du vet. Kram

Bästa Sanna ❤️
Blir så arg och ledsen för din skull. Förstår inte hur folk kan kalla dig rasist! Så långt ifrån dig man kan komma.
Önskar så jag bara kunde få ge dig en varm kram.
Sänder en här med massa kärlek till dig. ❤️❤️❤️
Jag finns ALLTID bakom dig (eller framför om du så behöver)
Stor varm kram från Sandra ❤️

Stå på dig, du har inte gjort något fel. Otroligt att folk inte förstår att det är teater och inte dina riktiga tankar, även om det i detta fall handlar om just om stereotyper som inte bör finnas. Fick rasist skriket efter mig pga att jag bar folkdräkt. Sorgligt ❤