Från ett Got(t) land till ett annat

Min fantastiska helg i Hablingbo på Gotland avslutades idag med en boksignering hos Raringen Roland på Bokia i Visby. Från honom anlände jag till flygplatsen, nerlusad med god litteratur och, mer oväntat, med en finfin burk fransk rabarbermarmelad, en gåva från en remarkabel dam som kom förbi bokhandeln och presentade oss båda. Vistelsen hos Margaretha och Gustaf i Hablingbo har utmärkts av väldigt god, väldigt närproducerad mat och intressanta samtal med dess producenter, fläskprat och gos med liten kalv, en själsligt uppbygglig gren.

20120702-225126.jpg

Hjortstek från Margus eget hägn, 300 meter åt höger, med madeiragräddsås, rostade rotsaker och viltgelé. Jag insåg där och då att jag äter gelé på tok för sällan. Räfst och rättarting!

20120702-225430.jpg

Saffranspannkaka med salmbärssylt och vispad grädde. En ultragotländsk ultraklassiker helt utan renoveringsbehov.
Och nu far jag vidare till en annan trakt full av fina råvaror, nämligen Italiens Cinqueterra, där jag ämnar äta skaldjur, ligga i blöt och soltorka och på alla sätt ta mig en stor tugga av la dolce vita. Jag hoppas på närproducerade aprikoser och nektariner (även om jag inte kan sägas vara en närkonsument, precis). Om de klår de gotländska håvorna återstår att se. Buona notte!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..