I mina muggar

20120702-012341.jpg

Hablingbo Creperie, ett oväntat ställe och ett verkligt guldkorn. Franskt så det förslår utan det slår över. Galletter, hängmörad entrecote med nyfriterade frites och en del annat smått och gott. Under sommarsäsongen har de varieté i ett cirkustält i trädgården med internationella artister. Bara en sån sak!

20120702-013314.jpg

Min gallette, en stadig och skönt frasig pannkaka med fläsk, ost, ägg, potatis och crème fraîche.

20120702-013903.jpg

Jag beställde torr normandisk cider, enligt somliga det Enda Rätta till en gallette, och den här muggen ställdes framför mig. Jag är nu inte den som vanligen förälskar mig i inredningsdetaljer men när den här plonkade ner på bordet kände jag direkt att jag aldrig mer ville dricka ur något annat.

20120702-014942.jpg

Konsthantverkaren heter Åsa Lindström och verkstaden och butiken hör till gården. Observera att det inte bara finns en miljon mönster, muggarna har dessutom olikfärgade insidor. Jag drabbades av pralinasksyndromet och ville ha alla. Vilka jag valde efter en stund av svår ågren får ni se när jag hittat på något värdigt att servera i dem. Fortsättning följer.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..