Frutti di Mare 1.0

20120704-195353.jpg

Vad äter man när man av en ödets gynnsamma nyck befinner sig vid Italiens västkust i en smärtsamt pittoresk by med havet utanför knuten? Ledtråd: sådant som har på tok för många armar, ben eller tentakler för att passa in i städade sällskap, alternativt inga ben alls (också suspekt). Ovan syns en portion pinfärsk fritto misto, det vill säga friterade sardiner, bläckfisk och räkor. Lätt, eterisk frityr som bara anas och bläckfisk så färsk att den är mjäll som halloumiost.

20120704-195900.jpg

Ostron, denna ikoniskt erotiska essens av havet (det är min blogg, jag är så pretentiös jag vill, haha!) och en premiärdelikatess: rå havskräfta. Låter det läskigt? (Ja, det gör det!) Det var sanslöst gott, andlöst intimt, som att kyssa hela havet och känna all sin trötthet och oro sköljas bort. Smaken var som havskräfta men möjligen lite sötare, konsistensen helt magisk, sval och glasig och mjuk. Friskt och dekadent på en gång.

20120704-200648.jpg

Pasta frutti di mare med blåmusslor, stora musslor av vongoletyp men som heter tellina, små svarta oliver och tomatsås. Kvällens lilla farthinder. God men inte så god den kan bli, för lite djup i såsen och lite för få sorters skaldjur – jag vill bli överöst med havsmonster, som en modern Andromeda med lite mer kontroll över situationen. Således är det ikväll dags för en uppgradering. Jag återkommer med tentakelrapport imorgon.

  1. ha ha jag får dagligen höra att jag e lik dig.. ha ha.. jag tror det e blomman i håret som gör det och våran passion för köksbestyr.. men lite e vi nog lika varandra till utseendet…men tar det som en komplimnag

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..