La dolce vita

20120707-184248.jpg

Lunch i en främmande liten by, gärna något snabbt och enkelt så att man får tid att utforska? Det kan verkligen slå fel ibland när man har olika åsikter om vad som verkar ätbart och det slutar med att man, purken av lågt blodsocker, sitter på någon internationell hamburgerkedja och i tysthet anklagar varandra för misslyckandet. Men den här gången blev det bingo! En jättestrut med fritto misto, bläckfisk, musslor, räkor med skal, färsk ansjovis, zucchini och blomkål i lätt frityr med citron och lite salt, punkt. Sedan att snubben stoppade några industriproducerade mysteriefisknuggets i botten får man ha överseende med; han ska ju också leva och struten är ändå i största laget, ett visuellt konkurrensmedel. Allt annat var ljuvligt fräscht, varmt och pinfärskt och precis vad man önskar sig en varm dag vid havet. Genialiskt.

20120707-184506.jpg

Jag har ännu inte nämnt den italienska glassen eftersom alla ändå vet hur underbart god den är. Men när jag nu fick tag i amarena – inkokta körsbär i en tjock, mörkröd sockerlag med kärnsmak – så blir jag ju tvungen bara för att det är så löjligt gott.

Krämig och naturligt fruktsmakande glass, friska, syrliga sorbeter och dekadenta dessertglassar med Nutella, likör, choklad och kakbitar – det finns något njutbart för varje smak. I det här fallet en lätt, snövit citronsorbet, körsbärsglass och en generös skopa amarena (damen bakom disken var en God Människa). Italienarna vet hur man njuter av livet.

20120707-184614.jpg

Och för den som fortfarande tvivlar på att Italien är det ljuva livets hemvist och att man här vet att sätta värde på rätt saker…I rest my case! ;-)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..