Bää!

Molstaberg - romantiskt landskap med lamm

Imorgon sätter jag på mig sommarklänningen och LRF-kepsen och drar söderut till Molstabergs gårdsbutik utanför Gnesta där mina gamla kamrater Elisabet och Johan föder upp små ulliga, gulliga, välsmakande lamm och sedan säljer välsorterade delar av. Tillsammans med Det vilda i Järna har de  också tagit fram ett antal fantastiska råa lammkorvar som jag har haft nöjet att stifta en nära bekantskap med. Mild merguez, salviakorv, rosmarinkorv och korv med vitlök, timjan och kanel – enormt goda allihop och dessutom har jag en fäbless för rå korv (det vill säga rå innan man steker den – man äter den inte rå) som är något helt annat än den rökta, kokta och hårt processade korv som är den vanligaste i våra butiker. Jag tycker om sådan korv också, men jag älskar verkligen rå korv som länge har varit svår att få tag på i Sverige, men nu börjar bli populär. God att steka, underbar att grilla och kan också öppnas och användas i köttfärssås och liknande. Om du aldrig har provat, ta tillfället och kom förbi gårdsbutiken imorgon. Carpe korv!

Molstabergs gårdsbutiks hemsida hittar du här och deras sida på Facebook  här.

Johan visar korven för kunderna.

Är det inte helt bedårande? Jag känner ett släktskap med lammen - mitt efternamn betyder "lamm" - men tack och lov störs jag inte av den semantiska kannibalismen.

  1. Vilket vackert fotografi, Sigrid!

    Jag brukar också tänka på det, när jag träffar på lamm. Haha.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..