Sigrid Bárány

Molstaberg moments

Sigrid

Vilken toppenhelg det blev på Molstabergs Säteri, bland hundar, hästar, får och massor av trevliga människor! Efter att ha blivit omhändertagen som en drottning och gått i clinch med gårdens samtliga djur känns det som att jag har lämnat in min själ på spa och fått tillbaks den nytvättad, struken och doftande av citronverbena. Mycket behagligt.

20120715-212005.jpg

Så här glad blir man av att träffa gamla vänner. Och äta lammkorv.

20120715-210347.jpg

Johan bakom köttdisken med gårdens egna ekologiska lamm- och fårkött, rå korv och getost från den närbelägna gården Sörbro. Författarinnan till boken om tryffel har en tryffelhund från Kennel Twinkle på Molstaberg. Glada, keliga och förmögna att snoka upp en av de godaste sakerna i världen - jyckar i min smak!

 

 

20120715-210240.jpg

Jag värmde upp på Elisabets arm, vilket fick oanade konsekvenser...

 

 

20120715-210257.jpg

...eftersom traktens ungdom visade sig vara lättpåverkad och raskt hamnade i fördärvet. Tur att bläcket var vattenlösligt!

 

20120715-210224.jpg

Förmodligen den bekvämaste tron som världen skådat, bolstrad med gårdens eget fårskinn. Sa jag att jag blev väl omhändertagen?

 

20120715-210207.jpg

Det var full rulle i butiken hela dagen med hundar, ungar och om inte hembränt äppelvin så åtminstone fransk äppelmust. I förgrunden getost från Sörbro gård som i dagarna öppnar eget gårdsmejeri och utvidgar sortimentet av getostar.

 

20120715-210449.jpg

Det är något med de svenska gårdsbutikerna som lockar till sig fransmän, crêperier och nycirkus/varieté. Men fråga inte Patrick om skillnaden mellan en gallette och en crêpe för då blir han apoplektisk, trots att han annars är from som ett lamm. Comme un mouton, menar jag. Pardon!

 

20120715-210317.jpg

Molstabergare - en gallette med lammkorv, getost, tomat och basilika samt den goda äppelmusten.

 

20120715-210419.jpg

Ovanligt god sylt med originella smaker - rabarber och rosépeppar var en höjdare till getosten.

 

20120715-210433.jpg

Carina, syltens upphovskvinna, med den kallpressade rapsoljan i högsta hugg. Jag håller fortfarande på att vänja mig vid kallpressad rapsolja men den här var mindre bitter och mer nötig än någon jag hittills stött på.

Så såg dagen ut i korthet. På söndagen lade jag bort pumpsen och hade samkväm med fåren. Mer om det imorgon!

 

Kommentera

ANNONS
ANNONS