En Lisa för själen eller Husmorsspa

19 juli 2012 2 kommentarer
Allmänna reflektioner / Kryddor och örter / Mat som kramas

20120719-222304.jpg
Det här är Husmor Lisa, en mästarinna på syltning, saftning, inläggningar, gourmetmat och viner samt en kär vän till mig. Lisa har en stark passion för det egenodlade och närproducerade och när jag känner mig trött på stadens buller och larm åker jag ut till Lisa där jag blir satt på en köksstol och undfägnad i bästa husmorsstil med mat, vin och klokheter. Det Lisa håller i händerna är en typisk Lisa-blandning av finess och närproducerat. Det är nämligen svenska vaktelägg.

 

20120719-222333.jpg
Hur söta som helst och odlade i Norduppland. Vem sa att allt gott måste komma från Frankrike?

 

20120719-222407.jpg
Pocherade vaktelägg med löjrom och kräm på brynt smör och hemodlad grönska, troligen någon obskyr gammaldags nordisk vildväxande lök och krasse. Absurt, löjligt gott.

 

20120719-222714.jpg
Lisa vet att jag gillar risotto. Hela köket luktar rosmarin och vin. Aromaterapi av bästa sort.

 

20120719-222803.jpg
Den här bilden gör inte riktigt Lisas kök rättvisa men det är bara fotografens fel. Det är alltså hav utanför fönstret, solen faller in och en mild bris drar genom rummet.

 

20120719-222824.jpg
Spana in den här rosérisotton med syrad, kryddig rå korv från Korvhantverk, rosmarin, kantareller, lila basilika och ätbara violer! Lisa har alltså tolkat mig i smaker och färger. Om jag ser lite lustig ut i nyllet så är det för att jag har svårt att bestämma mig för om jag är mest rörd eller mest hungrig..

 

20120719-222840.jpg
Närmare, vackrare. Den här risotton var helt underbar, en smekning för själen.

 

20120719-222913.jpg
Eftersom jag hade ett flyg att passa blev det en snabb efterrätt: vildhallon från Lisas trädgård. Min själ är nu fullkomligt renad, sköljmedelsmjuk och välnärd. Om ni känner ett lätt sug, kolla in Lisas blogg som är en riktig receptskatt.

Här finner du Lisas blogg. Smaklig spis!

2 kommentarer

Skriv en kommentar