Sommarkrysset 2

Det var en sällsam och mäktig upplevelse att medverka i Sommarkrysset igår kväll, i synnerhet som jag aldrig har varit på Gröna Lund under inspelningen förut. Scenen är placerad i en glänta mellan spöktåg och berg-och-dalbanor så ovanför en far det med jämna mellanrum förbi glatt skrikande människor.

20120729-230952.jpg

Agneta och Brolle

Det rådde ett kontrollerat kaos bakom kulisserna där alla artisterna och produktionsteamet delade stjärterum i pluttiga, överhettade lokaler och där mutade jag in ett litet, litet revir och satte igång att hacka koriander och skvätta glasnudlar omkring mig medan svetten lackade (sminkösens kommentar när jag precis skulle ut i sändning: ”har du stått och svetsat därinne, eller?” Hehe. Detta från en kvinna som jobbade i det varmaste rummet av alla.)

20120729-231232.jpg

Stooshe

När vi sedan gick i sändning var det ett underbart spektakel! Agneta som strålande av skönhet håller publiken i sin hand, artister som öser energi över publiken, studiomän som rusar omkring och håller reda på alla, kameramän (däribland en gammal bekanting från Sveriges Mästerkock) som duckar och springer som krypskyttar och så det härliga folkhavet av publik som tjoar och viftar och klappar med – det var verkligen intensivt!

20120729-232523.jpg

Uno Svenningson, en riktig raring

Jag hade lagat dels en kärleksmeny till Alf och Ylva som träffades på Grönan för femtio år sedan – på dagen – dels tre rätter som passar på dejt, beroende på vad man vill ha ut av kvällen. Eftersom klippet inte ligger uppe än så väntar jag med att berätta om dem tills det går att se dem – jag hade inte mobilen med i sändning, bara under genrepet.

20120729-233145.jpg

Molly Sandén, supergullig och med en stor, varm utstrålning

Att sitta där i soffan i den ljumma sommarkvällen, fuskvänslas en smula med min alldeles egna studioman under reklampausen, se artisterna live och med alla glada människor bakom (och ovanför) mig var en riktigt fin upplevelse som jag kommer att minnas länge.

20120729-233204.jpg

Frispråkarns fot. Hoppsan!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..