Rispappersarbete

Den sista av de tre dejtingrätterna från Sommarkrysset (dvs egentligen den andra, men jag fick en fråga om tonfisken så jag tyckte att det var bättre att lägga upp den först) var några vietnamesiska vårrullar, eller Summer rolls, om man ska helt korrekt.

Poängen, rent dejtingmässigt, är att när man vill lära känna varandra lite mer ingående så kan det hjälpas av att man utsätter sig för en annorlunda upplevelse tillsammans. Och om man vill göra detta tryggt och stillsamt över en bit mat och inte under en tredagars överlevnadshajk så kan man välja antingen en restaurang med annorlunda tema – samurajsushi med svärdskonster, en avsmakningsmeny på en stjärnkrog eller för all del en topless bar (Hooters!) Det gör att man får en utgångspunkt för samtalet och kan loda varandras åsikter, humor och värderingar innan man testar de övriga djupen.

I det här fallet valde jag vårrullarna eftersom de är oförskämt goda, enkla att göra och snäppet mindre äventyrliga än toplessbaren, vilket måhända kan passa en bredare skara. Det riktigt coola är rispappret som man slår in fyllningen i, det är hårt och halvgenomskinligt när man köper det (i ett asiatiskt livs) men när man doppar det i vatten i några sekunder så mjuknar det och blir genomskinligt och elastiskt medan man lägger på fyllningen och rullar in den. Kan även rekommenderas som familjeaktivitet; själv hade jag älskar det där pappret när jag var liten.

Den här gången hade jag fyllt rullarna med kalla glasnudlar, färsk mynta och koriander i stor mängd, morotsjulienne och kräftstjärtar, eftersom jag inte fick tag i råa räkor att ånga. Färska böngroddar hade jag heller inga, men det har jag vanligtvis eftersom de ger en väldigt fin knaprighet.

Dippsåsen, som är helt nödvändig, gjorde jag på fisksås, limesaft, socker, vatten, hackad vitlök och koriander. Ett lite mer riktigt recept kommer med tiden, när jag har prövat fler varianter. Jag har nämligen en stark föraning om att man kan rulla in lite vad som helst i det där fantastiska pappret. Möjligen även varandra. Men det är nog först på fjärde dejten.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..