Sigrid Bárány

Köttlycka!

Sigrid

20120809-175747.jpg
Markus och Lilla Bä

Den nyöppnade Kötthallen i Sundbyberg är ett paradis för köttälskare. 50 m köttdisk, lejonparten av köttet svenskt, butiksrökta produkter som lammstek, fläsklägg och bog, brett utbud av styckdetaljer och t o m häststek. (Jag har inget emot att äta häst trots att jag gillar hästar eftersom jag tycker att man hedrar ett husdjur genom att äta det och känna tacksamhet.) Butiken samarbetar med en värmländsk producent så vill man gärna veta hur ens kött har haft det och var det kommer ifrån är det här en bra butik. De har också importerad Waguy och Angus, serranoskinkor och parmaskinka, men det är främst för det fina svenska utbudet som jag blev så glad. Heja, heja!

20120809-180546.jpg
Butiksrökt bacon. Observera att köttet inte är rosa av nitrit utan har sin naturliga färg.

20120809-180703.jpg
Ikoniskt vackra fläskkotletter

20120809-180806.jpg
Clubstek, och oftast finns det T-benstek också, till den där potenshöjande bistecca fiorentinan på fredagskvällen

20120809-181216.jpg
Nästan en fjärdedels gris. Skönhet.

Kommentera

ANNONS
ANNONS