Sigrids vardagliga veckomeny – bilder till recepten från Nyhetsmorgon

Kvaliteten på bilderna är inte den bästa, det var nämligen lite skum belysning i studion mellan varven, men jag lägger upp dem ändå som en visuell referens om du ger dig på något av recepten. Jag kan rapportera att det blev en ganska stor sats av linserna i studion, så  jag har ätit dem två gånger om dagen under helgen och de är lika goda varje gång. Jag lovar att de inte innehåller ett enda smul av den glädjelösa hälsokostkänslan som linser har kommit att behäftas med – det här är linser lagade av folk som odlar dem, äter dem till vardags och vet vad man ska göra med dem. Mycket nöje!

20120826-235248.jpg

Kycklingen är ”underhudskryddad” med persilja, citronzest, timjan och smör. Har du färsk dragon hemma, använd den, det funkar väldigt bra till kyckling.

20120826-235258.jpg

Lite stekt sidfläsk eller bacon är gott som knaprig topping på soppan – här är det strimlor av salsiccian. Vill du ha soppan vegetarisk gör du den på grönsaksbuljong och som topping friterar du lite jordärtskocksstrimlor eller palsternacka som du hyvlar med en potatisskalare. Det grillade brödet har ett kryddsmör med persilja och muscatvinäger för att få in lite syra, men lite pesto, parmesansmulor, olivolja och vitlök eller lövtunna skivor lardo är också mycket gott.

20120826-235317.jpg

Tortilla med gazpachosallad. Deliköttet kan förstås uteslutas eller bytas ut mot helt vanlig rökt skinka eller kalkon.

20120826-235328.jpg

Det funkar med nästan vilken korv som helst, men salsiccia ger en alldeles särskild punch i smaken.

20120826-235344.jpg

Enkelt och barnsligt gott. Savojkålen kan man äta som en liten förrätt medan pastan kokar, ha som tillbehör eller strunta i helt – ibland är det skönt att bejaka sin anarkism och göra uppror mot kostcirkeln, i synnerhet på en fredagkväll.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..