Lägesrapport ingefäran

02 september 2012 1 kommentar
Köksexperiment / Kryddor och örter

20120902-234541.jpg
Som enda krukväxt någonsin har ingefäran inte bara lyckats överleva hos mig, den verkar faktiskt stormtrivas! Möjligen är det för att jag så ser fram emot skörden av den späda delikatessroten som jag faktiskt lyckas komma ihåg att vattna den emellanåt. Pratar med den gör jag däremot inte, där drar jag gränsen. Den får lyssna på radio som alla andra vettiga människor. En intressant artikel i Washington Post om primöringefära, med recept, hittar du här.

1 kommentar

Ja, det är bara att vänta ut den för det tar lite tid. Tror jag hann få tre rejäla stjälkar sista gången jag testade att odla men då hann det också bli en större rotknöl. Till sist blommade faktiskt plantan, inte så värst spektakulärt men kul. Tack för länken!

Skriv en kommentar