Gröna näringar, röda naglar

20120907-105513.jpg

Ohoj! Jag befinner mig i Kramfors på hotell Kramm där jag strax ska in i köket och förbereda de Gröna Näringarnas Guldgala tillsammans med hotellets kockar och den rekorderliga restaurangchefen Helena. Dock upptäckte jag nyss när jag öppnade resväskan att jag hade missat att packa nagellacksborttagaren (den står antagligen kvar på hallbordet) och eftersom jag var uppsnofsad igår så har jag lackade klor, vilket inte är helt lyckat ur hygiensynpunkt.

Men den dådkraftiga personalen på Kramm lät sig inte nedslås utan kom till min hjälp och hämtade ur städskåpet en behändig liten flaska lacknafta. Tala om service!

Tyvärr visade det sig att lacknaftan inte bet på nagellacket (jag måste ha sovit på den kemilektionen) så jag får väl jobba med handskar. Men tanken värmde. Nu ska jag ner i receptionen med min dunk och tacka den roade personalen för densamma, sedan är det rätt in i köket. Ha en underbar fredag!

  1. Hej Sigrid!
    Tänkte att det kanske är bäst att skriva på senaste inlägget ifall du inte går tillbaka och läser på gamla. Undrar en sak om receptet på citronkycklingen du gjorde i Nymo. Det står 2 citroner men inte vad man gör med resten av den första. Ska den delas och in i kycklingen med resten eller? (Det gjorde jag.) Och saften ska man inte använda? Kanske en dum fråga, men kan man använda även stjälkarna på örterna? Kanske i kycklingen? Istället för timjan passar väl även rosmarin bra till kyckling? Och om man har frysta örter, tar man lika mkt som torkade då? Smakar de illa efter en längre tid? Ang. temp. har jag läst 74 gr. för kyckling men du kanske sa 80 för säkerhets skull?

    Konstigt att de inte hade aceton på hotellet! :-)
    Mvh Sandra

  2. Åh då var det dig jag såg på Midlanda i morse när jag hämtade sambon. Nu ångrar jag att jag inte gick fram. Du är min 9 åriga dotters stora idol. Nu blir hon tjurig när hon kommer från skolan och jag berättar att jag såg dig.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..