Bloggarnas lästips i sommar!

15 juni 2012 13 kommentarer
Allmänt

Bloggarnas boktips! Andreas Lundstedt ska (förhoppningsvis) läsa den här ”pageturnern”:

PS. Ofrivillig tuttchock?! Så går det när man lånar Tyras klänning …

Läsarfråga: Vad ska du läsa i sommar? Svara under ”Kommentar”, så gör jag ett separat inlägg senare med läsarnas tips. Har du en blogg så länkar jag till dig. Ha en trevlig kväll: heja Sverige!

13 kommentarer

Får återkomma om det eftersom jag åker till Sverige på onsdag och då planerar att gå raka vägen till bok handeln (nästan) just nu läser jag Linwood Barclay alltför nära och tycker sådär. Dina böcker är i alla fall med på inköpslistan eftersom jag ff bara läst vecka 36…

Åh, det finns så många böcker på min sommar- lista. Här är några:

Jens Lapidus- Livet Deluxe
Carin Gerhardsen- Helgoner
Per Anders Fogelström- Barn av sin stad
Mari Jungstedt- Det fjärde offret
Anders De La Motte- [buzz]

Har just börjat läsa ”Kommer aldrig mer igen” av Hans Koppel. Har även tänkt läsa dessa böcker i sommar:
Den sista akten – Mari Jungstedt
I stundens hetta – Viveca Sten
Gideons ring – Carin Gerhardsen
Den som törstar – Kristina Appelqvist
Läste ut ”Pojken som slutade gråta” av Ninni Schulman häromdagen, kan rekommendera den 🙂

Jag hoppas såklart hinna läsa din senaste! Spar alltid alla grymma deckare till semestern när jag har tid att läsa mer frekvent. En annan favorit är Mari Ljungstedt vars senaste pocket Det fjärde offret ligger och suktar i min bokhylla. Men den spar jag till veckan jag spenderar på Gotland.

Har precis läst ut Den hemliga trädgården av Kate Morton , kan rekommenderas! Ska börja på En dåre fri av Beate Grimsrud.

Jag har läst Jenny av Sigrid Undset som en del i den klassikerutmaning jag är med i under sommaren. Den tyckte jag om. Jag ska också läsa Vävarnas barn av Per Anders Fogelström och efter att ha lyssnat på ett inspirerande porträtt på radion av den franska berömda författaren Colette ska jag även läsa något av henne i sommar..

Harper Lee:Dödssynden
Sigrid Undset: Kristin Lavransdotter
Marie Ndiaye: Tre starka kvinnor
Chimamanda N. Adichie: En halv gul sol
Kathryn Stockett: Niceville

Måste rekomendera en fantastisk dansk deckarförfattare; Jussi Adler Olsen. Börja med Kvinnorummet som även finns i pocket så kommer handlingen i rätt ordning. Bästa deckarna på länge och tro mig jag läser dem alla. Om du inte vill läsa deckare. läs böckerna av författaren Cecilia Samartin. Har precis avslutat Drömhjärta som utspelar sig i Havanna. Cecila har ett underbart vackert språk i sina böcker.

Skriv en kommentar