Leker crêperie

31 juli 2012 Skriv en kommentar
Mat

20120731-214457.jpg
Dagens matidétorka ledde till att jag plötsligt kom på att jag skulle göra galettes. Jag blev förvånad över att man blandar bovetemjöl (nyttigt/lågt GI) med vatten – mycket bättre än pannkakor (kunde ingen ha sagt det redan för 34 år sen?!). Det var enkelt att steka smeten utan att den kladdade fast i stekpannan. Till varmrätt blev innehållet skinka, ost, tomater och basilika.

20120731-214923.jpg
Och till dessert: färska jordgubbar, vaniljglass och chokladsås. Alla blev proppmätta. Recept för 8 galettes: 5 dl bovetemjöl blandat med 6 dl vatten, salt och 2 ägg. Låt smeten vila i två timmar (skippade det) och stek i smör.

Hjälp! Tipsa gärna om ditt bästa vardagsrecept! Jag är ingen kocktalang och tycker att det är svårt att komma på vad jag ska laga. Oftast blir det något med köttfärs (tacos) eller kyckling. Eller falukorv. Vore kul med input!

Skriv en kommentar