Dags att skriva fjärde boken

sofiesarenbrant

Semestern är över och nu börjar allvaret. Vid nyår ska mitt fjärde manus vara klart och jag har inte ens börjat skriva på den än. Två noveller kom emellan och så jobbade jag på Amelia under våren. Men nu tänker jag inte ta på mig massor med extrauppdrag och så krockar skrivandet inte heller med en lansering, som i våras. Det var många intervjuer och fotograferingar då, vilket så klart är positivt. Men det tar mycket mer tid än man kan tro. I höst är jag tack och lov ohet eftersom jag inte kommer med någon ny bok. Alltså kommer jag kunna sitta hemma och skriva utan störningsmoment!

Eftersom jag inte ens har öppnat ”Vila i frid” sedan jag skrev klart den i februari, så börjar jag mitt skrivande med att ögna igenom handlingen. Vissa personer ska återkomma i fjärde boken, bland annat huvudpersonen Emma Sköld, och jag måste uppdatera mig på hur hon tänker och fungerar, så att hennes personlighet blir rätt i kommande bok. Så nu sitter jag och fyller i alla ”personkort”, där allt ifrån utseende till relationer och intressen finns med. Under tiden växer det fram en plan för vad hon ska vara med om i nästa bok, rent privat alltså. Nästa steg blir att strukturera själva deckarintrigen (som jag redan har någorlunda klart för mig). Sedan skriver jag ett ordentligt synopsis som jag kan utgå från. Och efter det så börjar jakten på 500 000 tecken!

Kommentera

Kommentera

Lycka till med jakten på de 500 000 tecknen :) Ser framemot att läsa dem när det är klart :)
// Nilla

Nilla augusti 2, 2012 07:36 /

Svara

Skriv din kommentar här!

Jag kan inte sluta tänka på vad som händer med Anna o barnen. Du får då verkligen till slutet så man kan inte släppa boken. Nu väntar o längtar jag efter nästa. Kram från Anita.

Anita augusti 1, 2012 17:43 /

Svara

Hej Sofie! Har precis läst klart din 3:de bok och den var (liksom de andra) väldigt bra! Jag har inte fått något gjort här hemma utan bara suttit och sträckläst för att få reda på vem mördaren var! Ser redan fram emot din nästa deckare!
MVH Sandra

Sandra augusti 1, 2012 12:26 /

Svara
ANNONS
ANNONS