Jag sköter mig

Två dagar har jag lyckats hålla mig ifrån godis, glass, fika, vin och allt annat gott jag brukar proppa i mig. För att undvika att bli erbjuden rollen som Gilbert Grapes mamma (om det skulle spelas in en ny version – läste att hon inte längre väger 226 kilo), så finns det inte många andra alternativ än att lägga om min livsstil. Jag bloggade om ”Beach 2013”, vilket naturligtvis var mer som en skämttitel med tanke på att Beach 2012 inte ens är över. Men det kan vara bra att ha en långsiktig plan, så lite allvar är det nog när jag tänker efter. Eller okej då, det är BLODIGT allvar.

Igår och idag har jag ätit nyttigt och powerwalkat (med betoning på valk) en timme om dagen, uppdelat på två tillfällen (applåd!). Har även gjort styrketräning hemma. Hostar fortfarande så löpning är bara att glömma. Annars är det inte så stor skillnad på nu och då. För mig handlar det mest om att jag är en moffare, det vill säga: att jag äter mycket och snabbt: en öppnad godispåse måste tömmas så fort som möjligt innan någon annan hinner före. Det är ju trist att ha tävlingsinstinkt när det gäller just godisätning, men det beror nog på att jag har många syskon: jag är uppväxt med en ständig oro över att få minst chips och godis. Det gäller att ligga i framkant om det ska bli något. Det där är ett barndomstrauma. Jag blir skitstressad av gemensam skål och vill vid 34 års ålder fortfarande helst dela upp innehållet  i förväg. Men nu är ju det inget problem längre, eftersom det är slut på allt socker i mitt liv, snyft!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..