Hur kan vattenmelon vara onyttigast?

Dag 3 utan godis, fika och annat gott: jag sköter mig fortfarande. Trodde jag ja. För några timmar sedan cyklade jag till Ica för att hämta ut ett brev och jag lyckades passera alla långa och många hyllor med godis, chips och även den gigantiska frysboxen med glass utan att känna något större hot. Inne på fruktavdelningen gick jag runt och funderade på vilken frukt som är minst onyttig. Till slut valde jag vattenmelon och cyklade hem med gott mod, helt ovetande om vilken katastroffrukt jag valt. När jag och barnen smaskat i oss alltihop, googlade jag på vattenmelon, mest på kul. Jag ville bara ha bekräftat att jag hade gjort ett riktigt bra val. Men det visade sig vara tvärtom: vattenmelon tillsammans med dadlar är absolut sämst, enligt den här sidan som skriver om GI. Sämst av alla frukter! Hur kan det vara så värdelöst? Skulle jag ha druckit en läsk istället? Ätit ostbågar? Nu kör jag visserligen inte med GI-metoden, utan jag blandar hejvilt. Det viktigaste är att jag inte ramlar rakt  i godisfällan och det har jag inte gjort än TROTS att jag ätit vattenmelon …

 

  1. Melon är ändå mycket bättre än tex. godis. Äpple är bra! Skär äpplet i klyftor (jo, det smakar lite annorlunda då) och om man vill kan man pudra över lite kanel. Lite naturella nötter, eller mandlar, är ju också ganska nyttigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..