Ett kapitel om dagen

Marcus Birros nya bok kom från tryckeriet i onsdags när jag var på förlaget!

Att skriva en bok känns som ett evighetsprojekt. Särskilt om man precis har börjat och vill att boken ska landa på cirka 380 sidor. Istället för att se en hel bok framför sig, bryter jag ner arbetet i delmål. Exempel: Boken ska bestå av cirka 50 kapitel. Om jag skriver ett kapitel om dagen, så tar det 50 dagar. Varje kapitel ska vara omkring 10 000 tecken långt. En halvmiljon tecken (inkl blanksteg), blir ungefär 380 sidor efter redigering. Plötsligt känns det inte lika omöjligt. På två månader är jag i mål med ett första utkast! Det bygger naturligtvis på bra förberedelser och att det mesta av researchen är gjord i förväg. Riktigt där är jag inte än, men planen är att jag ska ha ett redigerbart manus att presentera i början av december …

LOADING..