Varför så hemlig?

Förlåt om jag är så snål när det gäller information om min fjärde bok. Jag berättar gärna öppet och ärligt om hur det är att jobba med boken (jobbigt!), hur långt i processen jag är (77 871 tecken inklusive blanksteg) och hur jag lägger upp arbetet (ett kapitel om dagen). Däremot är jag sparsam med vad den ska handla om. Det jag kan säga är att det är en fortsättning på Vila i frid, som är första delen i en ny serie med polisen Emma Sköld  i huvudrollen. Del två utspelar sig i Stockholm på en plats som MÅNGA har en relation till. Men vilket annorlunda fall Emma ska få på sitt bord vill jag hålla hemligt ett tag till. Hoppas på ditt tålamod!

Det är en balansgång hur mycket man ska berätta, särskilt när jag är i början av skrivprocessen. Även om jag har en plan nu, så vet jag inte vilka vändningar det tar innan boken är klar. Mycket kan hända under skrivandet. I Vila frid kom jag plötsligt på att jag skulle ha ihjäl en person, som hade en viktig roll i slutet av boken. No mercy liksom – han fick dö och jag ändrade på slutet i stället. Det är bra att vara öppen för förändringar, annars är det svårt att skriva en hel bok. Nu sitter jag på Espressohouse inne i stan och skriver. Skönt med ny miljö och TACK för att det är sol!

  1. Hej Sofie!

    Förstår absolut om du inte vill berätta för mycket! Jag skulle gärna läsa inlägg där du istället beskriver eller visar hur dina dagar ser ut. Vart sitter du när du skriver ett kapitel om dagen? Sitter du flera timmar i sträck? Eller sätter du upp ett schema för dagen? Vad gör du de dagar som det inte går så lätt? För jag antar att de dagarna finns för dig med. Vore helt enkelt kul att se hur dina dagar ser ut!

    Lycka till med skrivandet!
    Mvh Ulrika

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..