Pocketshop-glädje

Det är med skräckblandad förtjusning som jag går in i en bokhandel numera. Besvikelsen över att inte hitta sin bok är lika stor som glädjen när boken finns och dessutom är bra placerad. Jag minns när Vecka 36 precis kommit ut och jag travade in på Pocketshop i Västermalmsgallerian och bad personalen tipsa om en läsvärd deckare. (Om du tänker läsa vidare – fram med skämskudden!) Jag vet inte vad jag hade förväntat mig egentligen men efter sjuhundra olika förslag (jag kan överdriva en aning) var jag till slut tvungen att sjunka så lågt att jag pekade på min egen bok och frågade: ”Den där då?” Hon svarade uppriktigt att hon inte hade läst den. Och inte ens då höll jag käften, utan fortsatte glatt: ”Det är jag som har skrivit den!”

Ibland undrar jag varför jag utsätter mig för sådana pinsamheter men det går tydligen inte att låta bli. Halva grejen med skrivandet är ju att se böckerna ute i handeln men det finns ju gränser för hur patetisk man får bli. Igår strök jag omkring på stan och kikade in på två Pocketshops och blev INTE besviken, snarare positivt överraskad:

20120904-161310.jpg

Pocketshop Östermalmstorg har Vila i frid vid entrén: tack för den ärofyllda placeringen.

20120904-161349.jpg

Pocketshop Sergels torg har en egen hylla med boken: fantastiskt!

  1. Jag har aldrig varit den som har tyckt om att läsa men när jag i våras skulle åka på semester i två veckor kände jag att jag behövde ha med en bok iallafall. Gick till bokhandeln och köpte vecka 36, jag tyckte att den var Såå bra och spännande!! läste ut den på 5 dagar och det har nog aldrig hänt då jag lätt tröttnar. sen dess har jag fortsatt läsa. Istället för dig var lika bra och nu har jag precis köpt vila i frid. Du är grym!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..