Designers revolt

Den här produkten beställde vi från Designers revolt:

Men så här ser stolen ut som levererades igår:

Designers revolt säljer replicamöbler på nätet, det vill säga möbler som är gjorda efter kända designers som Arne Jacobsen. Priset på Myranstolar är ungefär hälften jämfört med originalet, och vi var nyfikna på vilken kvalitet det är på möblerna. Nu vet vi. Det är bara att titta på bilderna och jämföra. Stolen i sig är stabil och företaget levererade snabbt och smidigt MEN vad spelar det för roll om stolen inte ser ut som på deras sajt? Då går det inte att lita på något ur deras sortiment, vilket är en besvikelse. Å andra sidan kanske det är straffet för att vi tänkte gå den billiga vägen istället för att köpa originalet. En dyr läxa för oss. Det kostar 495 kronor att returnera och en massa besvär med att ta emot leveranser. Morr!

Uppdatering 13/11 2012: Jag har fått många reaktioner på detta inlägg och mitt enda syfte var att Designers revolt skulle lägga upp en rättvisande bild på sin produkt. Till min stora glädje har en ny bild nu tillkommit på deras sajt, som visar exakt hur stolens struktur är (alltså INTE lackad som bilden högst upp i inlägget. Den här bilden visar precis vad man får och den fanns inte på sidan när jag köpte:

Så nu har jag valt att ändra rubriken som tidigare var ”Varning för Designers revolt”. Anledningen är att mitt inlägg kommer upp som en av de första träffarna på Google efter företagets egen sajt och nu tycker jag inte att Designers revolt förtjänar badwill. Alla kan göra misstag och nu när de har rättat till felet så är jag glad att kunna berätta om det! Förhoppningsvis behöver ingen annan bli besviken och ser utan tvekan vad de köper för produkt! Bra gjort, Designers revolt!

 1. Det som är lite roligt är ju ändå att ditt påpekande, Sofie fick företaget att ändra och bli tydligare. Men vilka konstiga kommentarer du fått… Inte för att jag kan se vilket ip-nummer de kommer ifrån men nog undrar man om det är företaget som försöker komma till tals genom att låtsas vara ”vanliga” läsare… Hade de varit riktigt smarta och serviceminded hade de förstås tagit tillfället i akt och tackat dig för att du gör dem uppmärksamma och kanske till och med bett om ursäkt. Fast det kanske de redan har gjort?
  Kram!

  1. Tack Simona! Jag kollade upp ip-adresserna och det är ju ett väldigt intressant sammanträffande att flera av ip-adresserna från dem som hoppar på mig i kommentarsfältet hör hemma i just Uppsala, där Designers revolts kontor ligger.

 2. Jag tycker det är jättebra att information såsom denna når oss konsumenter. Att som företag ge sig ut i internethandeln och inte förvänta sig ärlig kritik, det känns rätt naivt. Speciellt i detta fall då du var så pass nyanserad och rättvis i ditt omdöme. Jag får spontant känslan av att nedan representanter inte är helt opartiska, och försöken att minera din kredibilitet som skribent genom att tilltala dig vid fel förnamn, slår i detta sammanhang enbart bakut.
  Tack för informationen.

 3. Skriv din kommentar här!
  Ibland blir man bara väldigt trött på människor som tar sig själva på allt för stort allvar 🙂 GÄSP….

  1. Hans: Förstår inte om du syftar på mig eller på de andra som har kommenterat men i sak håller jag med!

 4. Sofie, kan du inte be Designers Revolt ändra bilden? De visar ju uppenbarligen en högblank stol på sin bild. Klickar man på den svarta så ser man att den är träig. Dock inte på den vita.

 5. Pinsamt Sofia. Du har beställt o fått en Myra i ”white open pore” (prova Google translate) med bilder som visar stolen korrekt. Sedan går du ut o förtalar företaget i din ännu väl lästa blogg. Inser du inte att det säger mer om dig är DR. Dags för en pudel kanske?

  1. Svar till Margareta: Jag trodde att jag köpte det som visades på bilden, dvs den helvita Myranstolen. Jag zoomade även in den vita färgen på Desigerns revolts hemsida (går att göra) och det fanns inte en tendens till att visa hur stolen egentligen ser ut. Om de bara hade visat den stolen de säljer så skulle jag aldrig ha klagat (eller köpt den heller för den delen). En webshop måste ju visa rätt bilder när det inte går att se stolen någon annanstans. Så nej, ingen pudel från mig!

 6. Det går absolut att se mönstringen på deras stolar på nätet. Det är tydligare på de svarta jämfört med de vita. Har själv köpt saker på DR och varit mycket nöjd.

 7. Jag förstår dig helt Sofie. Näthandlarna ska vara jäkligt noga i sin produktbeskrivning. Skulle det vara lite stake i Designers Revolt skulle de be om ursäkt och du ska ju inte behöva betala för returen. Det är skandal! Tror dock att kvalité på deras produkter är i paritet med orginal.

 8. Det här är en variant av Myran – stol. Så här ser även mina ”äkta” Myran-stolar ut. Det finns en vit variant till med slät vit yta – det framgår av alla leverantörer av Myran. Du ska kolla bättre innan du beställer. Designers Revolt har inte gjort något fel i det här fallet !

  1. Susanne: Jag trodde att jag beställde det som visades på bilden, dvs en lackad vit stol. Det var något helt annat som kom hem till oss och det är det jag kritiserar! Beställer man något från nätet så är det ju extra viktigt att bilderna stämmer överens med produkten. Hur skulle jag kunnat kolla bättre? Inte ens när man zoomar in den vita stolen på deras hemsida så går det att se att den inte är slätlackad.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..