Om att toppa listan

När bokdrömmen blev verklighet började jag snabbt fantisera om hur det skulle vara att hamna på en topplista. Att över huvud taget få vara med bland de tio mest sålda är stort. Så förra veckan när Vila i frid klättrade högst upp på Bokus pocketlista så var det bara: ”Va?! Det måste ha blivit fel!”. Våra pocketböcker kom ju ut med en veckas mellanrum så Änglamakerskan är också ny. Därför var jag helt säker på att listan skulle se annorlunda ut den här veckan … men INTE! Visst, Kepler flåsar mig i nacken och förstår att Eldvittnet som är helt ny som pocket troligtvis kommer att traska förbi mig nästa vecka men fram till dess kommer jag att: 1. Njuta sönder mig. 2. Springa ärevarv i vardagsrummet. 3. Vråla av glädje på offentliga platser.

Hur känns det då att toppa en lista? Underbart och otroligt peppande! Man hamnar inte högst upp av en slump – jag har jobbat hårt för att lyckas. Det är många och långa uppförsbackar mot toppen. Under sommaren har jag varit ganska omotiverad och less på kritik (vissa verkar ha enormt behov av att trycka ner andra i detta janteland). Men i och med det här så stärks mitt självförtroende och jag blir sugen på att leverera!

 

 

 1. Grattis till topplaceringen! Fantastiskt bra jobbat! OCh så roligt!
  Tror stenhårt på det där med hårt jobb, jag försöker själv skriva min första spänningsroman så jag märker vilket stenhårt jobb det är att skriva en bok! SÅ tror jag också att de där elaka människorna som trycker ner andra, de som lever efter Jante-lagen, egentligen är väldigt små och avundsjuka människor innerst inne… Heja dig som istället hämtar kraft ur det och bsetämemr dig för att bevisa motsatsen!! Heja heja!!!

 2. Stort grattis Sofie! Vad roligt att den ligger etta och vad roligt att höra att du har fått tillbaka motivationen. Kör hårt!

  En tanke som har hjälpt mig är att när jag går och lyssnar på olika människor som föreläser, så finns det vissa som är toppen och andra som jag inte riktigt ”klickar med”. I och med det har jag accepterat och vant mig vid tanken om att inte alla kommer att älska min föreläsningar.

  Jag är säker på att du inte älskar alla böcker du läser och således kommer inte alla älska dina. Prova tänk så och känn hur det känns. Jag tyckte det var lite obehagligt i början, för vi vill ju vara omtyckta av alla.

  Sedan är det inte försvarbart att kritisera på ett elakt vis, men det kanske blir lättare för dig att skaka av dig det.

  Lycka till!
  Stor kram
  Ulrika

 3. GRATTIS!! Du, skit i de som är avis och absolut känner att de måste trycka ner andra. Det finns ALLTID saker att förbättra så klart men mycket bättre att se till allt som är bra och roligt. Åh vet du, du kan det där med att skriva böcker. Du har skrivit tre böcker som alla gett mig fantastisk underhållning och jag längtar till nästa.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..