24 timmars bokmässa

Fredag, dag 1:

13.00. Pocketmingel. Kommer ner till bokmässan efter en mycket trevlig tåg- och taxiresa med Camilla Läckberg och Martin Melin. Brände av hela min årsranson av tweets på Twitter redan där … Går direkt till mitt förlags monter, Forma books, för att mingla med pocketåterförsäljare och författare i loungen. Då ringer min bror, som precis har kommit till mässan. Går ut och säger hej och sedan ska han iväg till stora kockscenen för att förbereda sitt framträdande.

14.20. Intervju på scenen. Frida Zetterström intervjuar mig i tjugo minuter. Tack och lov är det en hel del som har kommit för att lyssna. Skräcken är ju att ingen dyker upp men intervjun går bra och även signeringen efteråt. Det är hemskt att sitta ensam vid bordet utan att någon stannar – jag tänker på första året. Då tror jag att ungefär två personer köpte Vecka 36. Det var långa minuter att sitta där och låtsas att det kändes helt naturligt.

15.00 Bloggmingel. Jag går en sväng till bloggambassadörernas mingel och hälsar. Pratar en stund med några av bloggarna och Varg Gyllander, sedan avviker jag för nästa punkt.

15.30 Brorsan på kockscenen. Halvjoggar bort till scenen där min bror är i full gång med att göra soppa till publiken. Håller tummarna för att det ska bli en skål över, men icke.

16.00 Pocketstället. Träffar de trevliga tjejerna på Pocketstället. Vi skålar i bubbel i baren, dels för att fira detta. Camilla och Martin kommer förbi och skakar på huvudet – de tror att jag inte har gjort annat än att skåla sedan jag kom till mässan.

16.50 Deckardrink. Träffar Mari Jungstedt i baren och vi ska gå bort till Hoi Förlags monter där det bjuds på deckardrink. Mari tar mig glatt under armen och vi går sida vid sida genom halva mässan. Kunde ha varit ett OMG-moment om det inte vore för att min gylf var öppen, vilket Tove Alsterdal så snällt påpekar när vi kommer fram. Pinsamt!

18.15 Till hotellet. Hoppar in i en taxi. När jag väl har lyckats check in på Post Hotell (seg kö!) inser jag att jag har ungefär en halvtimme på mig att hämta mig OCH byta om till kvällens middag med Nordin Agency på Sjömagasinet.

19.15 Mot restaurangen. Taxi för tredje gången … Träffar Viveca Sten, Grebe & Träff, Camilla L, Carin Gerhardsen och massor andra trevliga författare. Även förläggare från utlandet. Jag hoppar det vita vinet varpå Carin utbrister: ”Sofie, är du gravid?”. Vi äter en god middag, som avslutas med tandterapi (!). Av någon outgrundlig anledning ägnar vi säkert en hel timme åt att diskutera mjölktänder och huruvida man bör spara dem eller ej.

00.10 Park. Egentligen vill jag direkt till hotellet men jag vill inte avslöja att jag är så tråkig. Så jag hoppar glatt in i taxin mot Park för att gå på den obligatoriska efterfesten. Drink är uteslutet, eftersom jag ska stå på Deckarscenen kl 10.15 dagen därpå. Men jag går runt en sväng och ser Thomas Bodström. Det får räcka så. Promenerar till hotellet.

01.30 Godnatt. Men somnar jag? Nja, inte direkt. Visserligen är sängen gudomlig men jag somnar inte för det.

Lördag, dag 2:

08.00 Väckarklockan ringer. Men den ska inte tro att jag inte är beredd! Varför sover jag så dåligt på hotell? Nåja, går upp och tar en dusch. Sedan går jag till frukosten. Träffar Ann Rosman och flera andra från förlaget. Äter och går sedan tillbaka till rummet och packar.

9.15 Mot mässan. Oj, vilka köer! Tack och lov har jag redan biljett. Går in för att ta mig till nästa punkt.

10.15 Korsförhör på Deckarscenen. Ann Rosman och jag blir korsförhörda på scenen men det är inte så läskigt som det låter. Vi får berätta om våra böcker för en skara morgonpigga besökare. Efter det har jag lite ”egentid”! Jag går runt och hälsar på i några montrar, bland annat där Sunes pappor sitter och signerar. Fastnar sedan i Universeums monter. Kan inte låta bli att köpa med mig två flygande älvor hem till barnen. En given succé!

12.00 Lunch på Heaven 23. Äter räkmacka med förlaget. Utsikten över hela Göteborg är enastående! Får lite bråttom för att hinna till nästa punkt på schemat.

13.20 Intervju och signering. Frida intervjuar mig på monterscenen och det känns bättre än gårdagen. Ebba von Sydow signerar böcker och de som står i kön får lyssna på mig. Det roliga är att flera stannar kvar och köper mina böcker efteråt! Så signeringen går strålande och jag är klar med min tredje bokmässa. Oerhört intensiv och absolut bäst hittills!

Bilder från mässan kan du se i inlägget nedan!

  1. Jag var där men såg tyvärr inte dig. Har iaf köpt Vila i frid som jag snart ska ta mig an, längtar! /Andrea på västkusten.

  2. Eftersom du bloggar genom Cancerfondens sida skulle jag som bröstcancer patient vilja ge dej en vinkel inte så många tänker på. Något som borde blandas eller bara få glimta till i ivern och PRvärdet i insamlingen.
    Med Vänliga Hälsningar Minou Martini

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..