295 488 har sett mitt inlägg på Facebook

7 486 gillare på min Facebook-sida, hur är det möjligt? Allting började i måndags kväll då jag höll på att lägga barnen och slängde iväg detta inlägg utan att räkna med någon större uppmärksamhet:

Kvällen innan hade jag nämligen skrivit att jag gör precis som amelia.se – skänker 1 krona till Rosa bandet för varje ny gillare på min sida. Det ledde till 9 nya gillare … Det fanns ingen baktanke, jag ville bara engagera mig för en viktig sak, och förhoppningsvis sprida Rosa bandet-kampanjen på detta sätt. En kompis delade måndagsinlägget och sedan var det kört! Flera nya gillare per sekund tickade in och många trodde att de skulle gilla inlägget och inte min sida (71 454 tummar upp, hjälp!). Ganska snabbt insåg jag att jag var tvungen att förtydliga mig – mitt ganska otydliga inlägg gick tyvärr inte att redigera i efterhand. Så jag skrev att det är min sida man ska gilla och inte inlägget. Hysterin eskalerade och arga kommentarer började dyka upp. Varför skänker jag inte bara utan måste ”skryta” om det på Facebook? Och att jag var en ”jävla lögnare” som bara fiskade nya gillare och inte tänkte betala en krona. Snabbt som ögat satte jag in pengar och la upp ett kvitto för att få tyst på de värsta trollen. Inte ens i min vildaste fantasi kunde jag tro att jag skulle få 7000 ny gillare på ett dygn! Och att 295 488 personer skulle se mitt inlägg.

Jag var alldeles skakis på kvällen och min man skrattade bara åt mig: ”Vad har du ställt till med?” Han var inte ensam om att skratta (om än hjärtligt). Många på fejjan delade inlägget och uppmanade folk att göra likadant för att jag skulle bli bankrutt. Inte för cancerforskningen skull. Så det finns några som har klickat gilla för att jävlas. Men desto bättre för Cancerfonden! För att kunna sova över huvud taget den kvällen uppdaterade jag sidan och skrev att jag sätter ett tak på 15 000 kronor. Och det gjorde en del sura, men hallå?! Så mycket pengar har jag inte att jag skulle kunna riskera att inlägget nådde Kina och jag skulle vakna upp med en miljon likes på sidan. Men jag gör mitt bästa på mitt sätt – skeptikerna får tro vad de vill. En av mina bästa vänner, Ullis, dog i cancer för flera år sedan och henne kommer jag aldrig att få tillbaka. Men ju fler som bryr sig, desto större chans att vi får fram mediciner som kan bota den fruktansvärda sjukdomen cancer. Kram Sofie

  1. Hej! Tanken av dig var ju riktigt fin, förstår inte att folk blir arga. Det var otroligt av dig att skänka en sån summa pengar. Kram på dig!

  2. Hej Sofie snappade upp ditt inlägg och gick naturligtvis in och gillade, inte för att jävlas utan för att ”ge”. Övertygade några dagar senare min abetsgivare att göra det samma som du med ett tak på 5000:- ( går ju alltid att omförhandla ). Tog dock ingen direkt snurr så idag höjde vi till 5:- per ”like” vi får se vart det slutar.

    Tack för inspirationen!

    Stefan Kihlgård på Bilexpo i Örebro

    Ps. dina böcker har hamnat som framtida i mitt Storytel 😉 Ds.

  3. Hur kan folk bli upprörda? Det är ju fantastiskt fint att skänka en så stor summa som 15.000Kr, att folk inte förstår att det är bra nog…suck. Heja Sofie! Kram fån Ystad

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..