Söta saker

Kokospraliner

Jag har helt fått dille på kokosflingor den senaste tiden. De här söta små chokladpralinerna är ett resultat av det.
  • 1/2 dl kokosolja
  • 100 g mörk choklad
  • 1/2 dl råa kokoschips

Hetta försiktigt upp oljan i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och bryt ner chokladen. Rör tills den smält helt. Smula råa kokoschips i små pralinformar och häll chokladsmeten över. Låt stelna i kylen.

Kommentera - 1 kommentar
Föregående artikel Sommarhälsning

Sommarhälsning

Den här sommaren har verkligen varit helt fantastisk hittills – och det allra bästa är att den är långt ifrån slut. Vi roadtrippar runt och besöker favoritställen i norr och söder, men några mellanlandningsdagar i Stockholm då och då. Jag älskar att roadtrippa. Man har liksom allt med sig, samtidigt som man hela tiden är någon ny stans. Hoppas ni har en minst lika fin semester!

 

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Kokospraliner
Föregående artikel Renoveringsfika

Renoveringsfika

De senaste månaderna har större delen av fritiden gått åt till målning, slipning, spackling och andra trevliga sommarsysslor såsom avloppsrensning och skurning av oåtkomliga skrymslen och hörn. Så småningom ska allt detta resultera i ett nytt kök och ett fint sovrum, så allt besvär kommer snart att vara värt det. Tills dess muntrar vi upp oss med renoveringspicknick, minst en gång per arbetsdag. Fika är verkligen en sjukt underskattad motivationshöjare. Särskilt när den består av nybakade hallongrottor och hemgjort iste.

Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Sommarhälsning
Föregående artikel Chokladbollar

Chokladbollar

Det finns egentligen inget som slår en kopp kaffe och en nyrullad chokladboll. Jag gör mina så kaffestinna det bara går – alltid med riktigt smör – och med pärlsocker runtikring för extra söt smak.

  • 100 g smör
  • 1 dl rårörsocker
  • 3 dl havregryn
  • 2-3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk stark espresso
  • pärlsocker eller kokos till rullning
Blanda allt med händerna och forma till bollar. Rulla i pärlsocker eller kokos.
Kommentera - 2 kommentarer
Nästa artikeln Renoveringsfika
Föregående artikel Knäckig rabarber…

Knäckig rabarberpaj

Den här ljuvliga rabarberpajen bygger på mitt favoritrecept på äppelkaka, men har fått lite somrigare och syrligare karaktär för att passa säsongen. Ett tips är att dela upp den på två mindre pajformer, frysa den ena för senare kalas och äta den andra på studs.

  • 125 g rumsvarmt smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 3/4 tsk bakpulver
  • ca 4-5 rabarberstänger

Blanda samman smör, socker, vanilj, mjöl och bakpulver till en kladdig smet. Skala och skär rabarbern i cirka två centimeter tjocka skivor och lägg dem i botten av en pajform. Kavla den kladdiga smörsmeten tunt (är den svår att kavla kan man platta till den så tunt man kan med handflatan) och lägg den som ett täcke över rabarbern. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter och servera med vaniljglass.

Kommentera
Nästa artikeln Chokladbollar
Föregående artikel Svar på tal