Söta saker

Fransk sommar

Är det bara jag, eller blir man lite mer fransk när det är sommar? Jag äter sötebröd till frukost nästan varje dag, dricker starkt kaffe med massor av skummad mjölk på uteservering och låtsas att söndagsmyllret utanför Filadelfiakyrkan är stilmedvetna parisare på väg till jobbet och att morgoncyklisterna är nunnor på vespa. Det funkar ganska bra om man kisar lite.

Kommentera
Föregående artikel Jägarsnus

Jägarsnus

En av de bästa sakerna man kan ha i väskan när man är ute på tur är så kallat ”jägarsnus”. Man behöver varken vara jägare eller snusare för att uppskatta det här energisnacket och det är hur enkelt som helst att slänga ihop.

Man blandar helt enkelt sina favoritnötter med olika sorters torkad frukt och lite frön. I den här påsen körde jag hasselnötter, valnötter, pumpafrön, russin, torkade tranbär och torkade äppelbitar. Sjukt god blandning att ha till hands när blodsockret sjunker och man behöver snabb energi för att orka uppför berg och fjäll. Och om det blir ”snus” över efter vandringen passar det perfekt att strö resterna över frukostfilen!

Kommentera
Nästa artikeln Fransk sommar
Föregående artikel Förra veckan

Förra veckan

Förra veckan lämnade vi Stockholm bakom oss och for till fjälls. En helt underbar vecka blev det, med högst sporadisk internetuppkoppling och helt utan folksamlingar och rulltrappsköer. Vi vandrade upp och ner för magiska fjäll, badade i iskalla bergssjöar, red på heldagstur genom myrar och över hala klippor (alltså islandshästar! jag har nog aldrig ridit i så galen terräng tidigare!) och paddlade havskajak med obeskrivligt vacker backdrop.

Sedan jag flyttade till stan har jag ett så vansinnigt stort behov av att vara ensam (nästan i varje fall) i naturen under längre perioder. Att fylla på med lugn och enslighet för att längta till myller och kaos igen.

Kommentera
Nästa artikeln Jägarsnus
Föregående artikel God morgon

God morgon

Ju ledigare jag är desto tidigare vaknar jag, verkar det som. Hur bra som helst, för det är ju just de lediga dagarna som man vill ska vara så långa som det bara går. Min nya frukostfavorit är frystorkade jordgubbar som jag äter till allt möjligt nuförtiden. Perfekt sätt att spara sommaren hela året!

Kommentera
Nästa artikeln Förra veckan
Föregående artikel Drick vinbären!

Drick vinbären!

En väldigt vanlig fråga jag får är vad man ska göra av sina röda vinbär. De är ju ganska syrliga i smaken, jämfört med de svarta, men lämpar sig just därför alldeles särskilt bra för saftning och syltning, tycker jag.

Själv gillar jag att göra en rårörd saft som blir väldigt frisk och smakrik. Värt att tänka på är att hållbarheten på rårörda safter och sylter ofta är kortare än på de kokta motsvarigheterna, men det gör inte så himla mycket när det gäller den här saften. Den går åt så snabbt att det inte spelar någon roll.

Här hittar ni receptet.

Ha en riktigt fin sommartisdag!

Kommentera
Nästa artikeln God morgon
Föregående artikel Vardagsfika