Söta saker

Fredagskakan

Äntligen fredag och dags för fredagskaka! Inför helgen tänkte jag tipsa om den här underbara sensommarkakan från min första bok – som man serverar med ljuvlig fläderblomsgrädde om man vill. Ha en riktigt fin och fikarik helg, kära ni!

Receptet på kakan hittar ni här.

sotasaker.com

Foto: Nicklas Thegerström.

Kommentera
Föregående artikel Baklycka

Baklycka

Älskar när andra bakar och jag får titta på och göra ingenting förutom att vänta tills det är dags för provsmakning. Sann baklycka!

Kommentera
Nästa artikeln Fredagskakan
Föregående artikel Fransk sommar

Fransk sommar

Är det bara jag, eller blir man lite mer fransk när det är sommar? Jag äter sötebröd till frukost nästan varje dag, dricker starkt kaffe med massor av skummad mjölk på uteservering och låtsas att söndagsmyllret utanför Filadelfiakyrkan är stilmedvetna parisare på väg till jobbet och att morgoncyklisterna är nunnor på vespa. Det funkar ganska bra om man kisar lite.

Kommentera
Nästa artikeln Baklycka
Föregående artikel Jägarsnus

Jägarsnus

En av de bästa sakerna man kan ha i väskan när man är ute på tur är så kallat ”jägarsnus”. Man behöver varken vara jägare eller snusare för att uppskatta det här energisnacket och det är hur enkelt som helst att slänga ihop.

Man blandar helt enkelt sina favoritnötter med olika sorters torkad frukt och lite frön. I den här påsen körde jag hasselnötter, valnötter, pumpafrön, russin, torkade tranbär och torkade äppelbitar. Sjukt god blandning att ha till hands när blodsockret sjunker och man behöver snabb energi för att orka uppför berg och fjäll. Och om det blir ”snus” över efter vandringen passar det perfekt att strö resterna över frukostfilen!

Kommentera
Nästa artikeln Fransk sommar
Föregående artikel Förra veckan

Förra veckan

Förra veckan lämnade vi Stockholm bakom oss och for till fjälls. En helt underbar vecka blev det, med högst sporadisk internetuppkoppling och helt utan folksamlingar och rulltrappsköer. Vi vandrade upp och ner för magiska fjäll, badade i iskalla bergssjöar, red på heldagstur genom myrar och över hala klippor (alltså islandshästar! jag har nog aldrig ridit i så galen terräng tidigare!) och paddlade havskajak med obeskrivligt vacker backdrop.

Sedan jag flyttade till stan har jag ett så vansinnigt stort behov av att vara ensam (nästan i varje fall) i naturen under längre perioder. Att fylla på med lugn och enslighet för att längta till myller och kaos igen.

Kommentera
Nästa artikeln Jägarsnus
Föregående artikel God morgon