Söta saker

Bloggkärlek

Jag sitter ju med i juryn till Matbloggspriset i år och nu är nomineringarna äntligen klara till de olika kategorierna. Det är en riktigt imponerande samling bloggar! Extra kul känns det att så många bakbloggar finns med på listorna i år, tycker jag. Vilka de lyckliga vinnarna är avslöjas på Mitt kök-mässan den 6 november. Kom dit, vettja! Det blir kul!

I kategorin ”Folkets val” finns nu tio härliga matbloggar nominerade och det är den som får flest läsarröster som vinner. Här kan man rösta fram till den 26 oktober på den eller de man gillar allra bäst.

Kommentera
Föregående artikel Halloweenspecial

Halloweenspecial

Årets spöklikaste högtid närmar sig med stormsteg. Den 31 oktober är det dags för min absoluta favorit bland nyimporterade högtider – Halloween. Äntligen är det fritt fram att slita på sig Superman-outfiten, sätta på den här gamla favoritskivan och bunkra upp med vansinniga mängder trick-or-treat-godis. Och när det gäller bakningen är det bara att gå loss totalt med allt från spindelväv till pumpahuvuden, avhuggna fingrar och bloddrypande tårtor. Här är några riktigt skräckinjagande baktips.

Halloween cookies

Blodig halloweenkaka

Spindelnätskaka

Halloween cupcakes

Klassisk pumpapaj

Dark forrest cupcakes

 Bild nr 1 (Blodig halloweenkaka) är tagen av Josefin Casteryd.

Kommentera - 1 kommentar
Nästa artikeln Bloggkärlek
Föregående artikel Havreflarn

Havreflarn

Trots att jag bakar betydligt mer än vad som kan anses vara normalt är det förvånansvärt ofta slut på sötsaker i det här hemmet. Jag vill inte närmare spekulera i anledningen till detta, utan brukar istället försöka lägga fokus på att lösa problemet. Enkla och snabba småkakor är mitt hittills bästa recept vid akut fikabrödsbrist och de här havreflarnen är dessutom smidigare än det mesta att svänga ihop. Vill man vara mer fancy och har bättre med tid kan man göra någon god smörkräm att bre på dem och sätta samman dem två och två.

  • 75 gram smör
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk grädde

Smält smöret och låt det svalna. Blanda samman alla ingredienser och klicka ut smeten i små högar med ordentligt mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 200°C i 5-6 minuter. Låt dem svalna på plåten så att de stelnar innan servering.

Kommentera
Nästa artikeln Halloweenspecial
Föregående artikel Vad vill ni ha?

Vad vill ni ha?

Kärajistanes så länge den här bloggen har funnits nu! I fem år om jag räknat rätt! Först var den en ganska oansenlig liten historia som besöktes av närmast sörjande, men ganska snart fick den fler och fler trevliga läsare som var lika intresserade av att fika och baka kakor som jag. Det roligaste är fortfarande just det – att höra från er som läser den här gamla bloggen och få veta vad ni tycker. Så – vad önskar ni er? Vad tycker ni att jag borde blogga om framöver? Vad saknas? Vad vill ni ha mer av?

Mejla, kommentera eller skriv något på facebooksidan! Jag är supertacksam för alla tips, förslag eller funderingar som ni kan ge mig!

Kommentera - 15 kommentarer
Nästa artikeln Havreflarn
Föregående artikel Kvällsfika

Kvällsfika

Finns det något finare än kvällsfika med starkt kaffe och vaniljkringlor när höstmörkret står tätt intill fönstret? Jag hoppas att ni har en särdeles fin lördag därute!

Kommentera
Nästa artikeln Vad vill ni ha?
Föregående artikel Söta mandelkakor…