Söta saker

Violglass

violglass i glas

Jag gillar verkligen att göra egen glass. Det låter så avancerat, men är egentligen inte alls särskilt svårt. Det enda som tar lite tid är själva frysprocessen och den sköter ju sig själv, mer eller mindre. Den här violglassen är helt galet god – särskilt om man kan få tag i kanderade violer att strö över. I Stockholm finns de att köpa i lösvikt på Stockholms eter- och essencefabrik, en fantastisk kryddbod där jag också brukar köpa essenser på små vackra bruna flaskor.

2 ägg
1 rågad dl socker
2 1/2 dl standardmjölk
2 dl grädde
1/2-1 tsk violessens
Blå karamellfärg
Röd karamellfärg
Kanderade violer

Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. När smeten har svalnat – blanda i grädden. Häll i violessencen, smaka av så att violsmaken blir lagom stark. Blanda röd och blå karamellfärg tills glassen fått en fin lila färg. Häll på burk och ställ i frysen. Skaka om burken lite då och då tills glassen fryst så att den blir jämn. Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar. Servera med kanderade violer eller något vackert strössel.

violer

violer2

violessence

Kommentera

Kommentera

Var får jag tag på viol-essens i Västerås?

Ingela Rosenberg 2013-03-18 08:35 /

Om jag ska vara ärlig så känns det inte som att det upp särskilt mycket tid alls! Oftast går det ungefär lika fort att baka något som att gå till affären och köpa det.

Tea 2009-10-27 06:20 /

Det där såg grymt gott ut! Men hur hinner du jobba när du håller på och gör allt gott som du bloggar om???????????????????????????????? :-D

Z http://annazoila.blogspot.com 2009-10-26 16:45 /

ANNONS
ANNONS