Söta saker

Saffransglass med hallonsås

Saffransglass är en av mina absoluta favoriter. Och saffransglass med varm hemmagjord hallonsås är både fantastiskt vackert och sjukt gott. Bilderna är tagna av Josefin.

Saffransglass:

2 ägg

1 dl socker

2 1/2 dl standardmjölk
2 dl grädde
1 pkt saffran

Hallonsås:

3 dl hallon

2 msk florsocker

Vispa ihop ägg och socker och blanda ner mjölken. Låt blandningen sjuda försiktigt under omrörning tills den blir tjock. När smeten har svalnat – blanda i grädde och saffran. Häll upp i form eller burk och frys i några timmar. Ett tips är att använda ett urdiskat mjölkpaket för att lättare få loss glassen när den frusit. Ta fram en stund innan servering så att den mjuknar och skär i skivor. Mixa hallonen till en jämn smet. Värm i kastrull och sikta ner florsocker. Rör tills sockret löst sig och servera.

Kommentera

Kommentera

Hej, hur blev din glass? Samma har hänt mig nu./ ml

Marit 2012-12-22 13:38 /

Hej! Länge sen du skrev detta men samma har hänt för mig nu. Undrar hur din glass blev, om det funkade?/ ml

Marit 2012-12-22 13:37 /

Oj, svårt att säga som vanligt. Runt tio rejäla skivor borde det kunna bli tycker jag.

Tea http://sotasaker.com 2010-12-17 20:12 /

Vilket superbra tips med att använda ett gammalt mjölkpaket. Tror att jag sett det någonstans men helt glömt bort det så tack för att du påminde mig. Trevlig helg!

Kinna http://kinnasblogg.blogspot.com 2010-12-17 10:33 /

Glassen ser underbar ut. För hur många personer är receptet?

Carina 2010-12-16 22:28 /

om du vill göra den som kulglass är det bra att röra om någon gång då och då, men jag brukar göra den i brödform och sedan skära den i skivor och då klarar den sig fint utan omrörning.

Tea http://sotasaker.com 2010-12-09 21:39 /

Hej, ska man röra om smeten någonting under tiden den är i frysen? tar det ca 4-5 h innan den är färdig?

Anette 2010-12-09 17:21 /

Inte helt optimalt om äggen hunnit bli äggröra… Men nog kan det säkert bli någon sorts glass/frusen pudding av det hela ändå. Misslyckade saker kan ibland smaka helt fantastiskt.

Tea http://sotasaker.com 2010-11-29 22:48 /

Gör det något om äggblandningen blev lite småkornig efter att den sjudit? Den är inte direkt hård, mer som halvfärdig äggröra :$

Camillla 2010-11-29 18:46 /

Pingback: Några enkla julrecept « söta saker

Nej, häll i vispgrädden som den är!

Tea 2009-12-02 17:43 /

Ska jag vispa grädden innan jag blandar i?

Helena 2009-12-02 17:20 /

ANNONS
ANNONS