Söta saker

Hasselnötskakor

Jag tycker att småkakor är en otroligt bra present att ta med sig när man är bjuden på kalas. De här hasselnötskakorna är väldigt enkla att tillverka och blir fantastiskt söta att ge bort i en fin burk eller påse. Och om man inte orkar ställa sig och baka innan festen kan man istället göra en kakmix av de torra ingredienserna (malda nötter, socker och potatismjöl) med intruktionerna: ”Blanda med ett lätt uppvispat ägg, klicka ut på smord plåt och grädda i 200 grader i 8 minuter”.

100 g hasselnötter
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
1 ägg
Eventuellt några extra hasselnötter till garnering

Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Klicka ut på smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och tryck ner en hel hasselnöt i mitten av varje kaka. Grädda i 200 grader i ungefär 8 minuter.

Kommentera

Kommentera

Ok, berätta för mig hur dom kan vara fettfria…

maria falk 2015-01-13 22:19 /

Det kan man säkert, men jag kan inte tänka mig att det blir särskilt gott ;)

Tea http://sotasaker.com 2013-09-26 12:30 /

kan man göra dem utan socker?

linda 2013-09-25 17:37 /

När jag gör efter detta receptet så flyter smeten ut på plåten och kakorna blir platta som havrekakor och inte alls några småkakor som på bilden, vad gör ja för fel??

Leila 2013-09-11 18:53 /

hej, jag är allergisk mot hasselnötter men tror du man skulle kunna ha mandlar istället?

elin 2013-04-05 12:22 /

Hej, jag undrar om man kan använda mandelmjöl istället för malda hasselnötter?

Karin 2013-03-01 08:07 /

Mycket goda kakor! Men att kalla dem nyttiga är väl ändå rätt vilseledande.

ogi 2013-01-10 23:35 /

en mkt god kaka och lätt gjort :) tack för receptet .

tara 2012-02-14 14:12 /

Hej
De ser jätte goda ut men hur många blir det av en sats?
:-)

nanna 2011-12-13 10:45 /

Jadå, småkakor går nästan alltid bra att frysa.

Tea http://sotasaker.com 2011-11-28 13:17 /

Hej Tea!
Jag bara undrar, jag ska göra dessa kakor och ge bort i julklapp.. går de att frysa in? för jag tänkte baka dem nu, så man slipper stressa senare :P

Pernilla 2011-11-28 11:30 /

Those look good!!!

Go check my LIGHT and DIET-LIKE cook blog on

http://www.beinitaly.blogspot.com

I am Italian and I revise traditional Italian recipes to meet ipocaloric standards!! My blog proves that u can eat super good and still be on a diet!!!

benny http://www.beinitaly.blogspot.com 2011-01-16 18:13 /

Det är något visst med sådana här klassiker!

Mor-Mia http://mor-mia.blogspot.com 2010-09-21 06:19 /

Å, gott!

Tea http://sotasaker.com 2010-09-20 20:30 /

Just i det här fallet var det faktiskt för att jag ville göra glutenfria kakor, men kanske blir de också en aning sprödare.

Tea http://sotasaker.com 2010-09-20 20:30 /

Mmm, älskar nötkakor!

Helena http://www.helenasmat.blogspot.com 2010-09-20 20:19 /

Hej söta du! Kikar in på din blogg nästan dagligen. Den är så inspirerande och glädjerik. Så häftigt att du precis gett ut en egen bok också!! Härligt och spännande.
Titta gärna in på min nystartade blogg. Den innehåller också söta saker, fast riktigt riktigt små söta saker. Lycka till med alla dina bakprojekt! Vänligen, Nea

Nea http://neasmycken.blogspot.com 2010-09-20 17:59 /

Åh såna kakor är sååå goda!! Jag brukar doppa botten i mörk choklad så blir de om möjligt ännu mer smarriga!!!

Emmelie 2010-09-20 17:29 /

Så gott! Jag funderar bara lite på varför du använder potatismjöl. Finns det någon anledning? blir kakorna sprödare el.?
/ Charlotte

Charlotte Björklund http://www.vinomat.blogg.se 2010-09-20 15:46 /

Åh, vilka minnen de kakorna väcker. Mormor och moster har alltid bakat dem, bland hade de några droppar grön karamellfärg i. Naggande goda!
Ha en fin dag!!

christina http://poppelstore.se/bloggen 2010-09-20 09:31 /

Hasselnötskakor är tokgott, de hamnar absolut på min topp-tiolista över småkakor tillsammans med tex kokostoppar, hallongrottor och drömmar. Måste ta och köpa hem lite cellofanpåsar så att jag kan göra småkakor och ge bort i present.

Linda - Cupcakefluffan http://cupcakesfluffan.blogspot.com/ 2010-09-20 09:08 /

ANNONS
ANNONS