Söta saker
Annons

Hasselnötskakor

Jag tycker att småkakor är en otroligt bra present att ta med sig när man är bjuden på kalas. De här hasselnötskakorna är väldigt enkla att tillverka och blir fantastiskt söta att ge bort i en fin burk eller påse. Och om man inte orkar ställa sig och baka innan festen kan man istället göra en kakmix av de torra ingredienserna (malda nötter, socker och potatismjöl) med intruktionerna: ”Blanda med ett lätt uppvispat ägg, klicka ut på smord plåt och grädda i 200 grader i 8 minuter”.

100 g hasselnötter
1 dl socker
1 tsk potatismjöl
1 ägg
Eventuellt några extra hasselnötter till garnering

Mal nötterna i en mandelkvarn. Vispa upp ägget lätt och blanda med övriga ingredienser och de malda nötterna. Klicka ut på smeten på en bakplåt med bakplåtspapper och tryck ner en hel hasselnöt i mitten av varje kaka. Grädda i 200 grader i ungefär 8 minuter.

Annons
  • http://sotasaker.com Tea

    Det kan man säkert, men jag kan inte tänka mig att det blir särskilt gott ;)

  • linda

    kan man göra dem utan socker?

  • Leila

    När jag gör efter detta receptet så flyter smeten ut på plåten och kakorna blir platta som havrekakor och inte alls några småkakor som på bilden, vad gör ja för fel??

  • elin

    hej, jag är allergisk mot hasselnötter men tror du man skulle kunna ha mandlar istället?

  • Pingback: Hasselnötskakor | jenny i maine

  • Karin

    Hej, jag undrar om man kan använda mandelmjöl istället för malda hasselnötter?

  • ogi

    Mycket goda kakor! Men att kalla dem nyttiga är väl ändå rätt vilseledande.

  • Pingback: Hasselnötskakorna « Soffansblogg

  • tara

    en mkt god kaka och lätt gjort :) tack för receptet .

  • nanna

    Hej
    De ser jätte goda ut men hur många blir det av en sats?
    :-)

  • http://sotasaker.com Tea

    Jadå, småkakor går nästan alltid bra att frysa.

  • Pernilla

    Hej Tea!
    Jag bara undrar, jag ska göra dessa kakor och ge bort i julklapp.. går de att frysa in? för jag tänkte baka dem nu, så man slipper stressa senare :P

  • http://www.beinitaly.blogspot.com benny

    Those look good!!!

    Go check my LIGHT and DIET-LIKE cook blog on

    http://www.beinitaly.blogspot.com

    I am Italian and I revise traditional Italian recipes to meet ipocaloric standards!! My blog proves that u can eat super good and still be on a diet!!!

  • Pingback: 9 nyttiga godsaker | Söta saker

  • http://mor-mia.blogspot.com Mor-Mia

    Det är något visst med sådana här klassiker!

  • http://sotasaker.com Tea

    Å, gott!

  • http://sotasaker.com Tea

    Just i det här fallet var det faktiskt för att jag ville göra glutenfria kakor, men kanske blir de också en aning sprödare.

  • http://www.helenasmat.blogspot.com Helena

    Mmm, älskar nötkakor!

  • http://neasmycken.blogspot.com Nea

    Hej söta du! Kikar in på din blogg nästan dagligen. Den är så inspirerande och glädjerik. Så häftigt att du precis gett ut en egen bok också!! Härligt och spännande.
    Titta gärna in på min nystartade blogg. Den innehåller också söta saker, fast riktigt riktigt små söta saker. Lycka till med alla dina bakprojekt! Vänligen, Nea

  • Emmelie

    Åh såna kakor är sååå goda!! Jag brukar doppa botten i mörk choklad så blir de om möjligt ännu mer smarriga!!!

  • http://www.vinomat.blogg.se Charlotte Björklund

    Så gott! Jag funderar bara lite på varför du använder potatismjöl. Finns det någon anledning? blir kakorna sprödare el.?
    / Charlotte

  • http://poppelstore.se/bloggen christina

    Åh, vilka minnen de kakorna väcker. Mormor och moster har alltid bakat dem, bland hade de några droppar grön karamellfärg i. Naggande goda!
    Ha en fin dag!!

  • http://cupcakesfluffan.blogspot.com/ Linda – Cupcakefluffan

    Hasselnötskakor är tokgott, de hamnar absolut på min topp-tiolista över småkakor tillsammans med tex kokostoppar, hallongrottor och drömmar. Måste ta och köpa hem lite cellofanpåsar så att jag kan göra småkakor och ge bort i present.

ANNONS
ANNONS