Söta saker

Vaniljsemlor

Fettisdagen närmar sig med stormsteg, hörni. Ett fantastiskt gott sätt att variera klassiska semlor är att byta ut mandelmassan mot hemlagad vaniljkräm. Perfekt också om man har mandelallergiker på besök. Så här gör man dem:

fastlagsbullar enligt recept

vaniljkräm

vispad grädde

florsocker till garnering

Skär av ett lock på varje bulle och gör en liten grop för vaniljkrämen. Fyll semlorna med vaniljkräm och spritsa över vispad grädde. Lägg på locken och pudra med florsocker – enklast är att använda en teboll. Ät som de är eller nedsänkta i skål med rykande, varm mjölk.

  • Pingback: Idag är Fettisdagen, grattis Sverige! | PabloD Gourmet

  • Pingback: Semla para Martes de carnaval | PabloD Gourmet

  • Pingback: En semla utöver det vanliga | Nordins näringslära

  • Pingback: Fet tisdag | Söta saker

  • mari

    testa att blanda i passionsfrukt i vaniljskrämen. det är sjukt gott!!

  • http://minafinastesaker.blogspot.com/ Marie

    De verkar supergoda!
    Jag hittade ett recept på minisemlor hos arla som jag tyckte blev gott!

    http://minafinastesaker.blogspot.com/2011/02/sma-sota-semlor.html

    Kram :)

  • http://www.hallenius.nu Sebastian

    Lät gott!

  • EmmaSigneRut

    Bästa semlorna är ju vaniljsemlorna! I år blir det hemgjord vaniljkräm…. Tack för recept.

  • http://cupcakesfluffan.blogspot.com/ Linda – Cupcakefluffan

    mandelmassafyllning är så gott, men det är himla gott med vaniljfyllning med, perfekt när man har nöt/mandelallergiker på besök

  • http://kafeanno1762.blogspot.com Båtbyggarhustrun

    Bra idé! Man kan också göra en ”mandelmassa” på solrosfrön till allergiker om man vill.

  • http://carinasbakkonst.blogspot.com Carina

    Åh vad gott!
    Måste jag testa.

  • http://bengtssonsbaksida.blogspot.com Linda

    Tack för det tipset, känner en del allergiker så det kan nog komma till nytta :-)

  • http://emmashusbestyr.blogspot.com Emmas husbestyr

    Mums!

  • https://fridasmat.wordpress.com/ frida

    gott! jag älskar iofs semlor med mandelmassa, men man kan ju variera sig lite ;)

  • http://matarkivet.wordpress.com Hanna

    Vad gott det later! Jag tycker iofs om mandelmassa, men inte ‘geggan’ man kan fa i vissa kopta semlor.

  • http://home-loving.blogspot.com/ Anna Home Loving

    Igår bakade jag dina amerikanske cookies, de var uppskattade här hemma! Tack för receptet!

  • http://sandraskok.blogspot.com Sandra

    Åh så gott! Jag tror faktiskt jag skulle gilla den här varianten bättre än den med mandelmassa! mumsigt värre!

  • Pingback: Tweets that mention Vaniljsemlor | Söta saker -- Topsy.com

ANNONS
ANNONS