Söta saker
Annons

Marmelad med blodgrape och ingefära

En av mina nya favoritmarmelader är den här lite beska och stingiga blodgrapefruktsmarmeladen med hackad ingefära i. Jag gillar marmelader som känns lite brittiskt sträva och bitska på något vis. Lite lik engelsk marmelad i smaken blir den och helt underbart eldig i färgen.

 

: Marmelad med blodgrape och ingefära
2 blodgrapefrukter
en liten bit ingefära
2 dl syltsocker
  1. Skrubba en av grapefrukterna noga och skala av det yttersta skalet, utan att få med det vita.
  2. Skär det i tunna strimlor och lägg i en kastrull.
  3. Hacka ingefäran i småbitar och häll ner.
  4. Skär loss fruktköttet från båda grapefrukterna, dela det i småbitar och lägg i kastrullen.
  5. Koka upp tillsammans med syltsockret.
  6. Låt koka i ca 15 minuter under omrörning då och då tills blandningen klarar ett marmeladprov.
  7. Häll på burk och låt svalna.

 

Annons
  • http://sotasaker.com Tea

    Det blir en ganska liten burk vill jag minnas (receptet är från ganska längesedan). Håller som marmelad brukar.

  • http://drommenomlantliv.blogspot.se Jenny Sandberg

    Hur lång hållbarhet är det ungefär på denna? Blir det en stor burk bara?
    Jag undrar främst utifrån att man ska göra flera burkar och ge bort så är det bra att veta hur lång hållbarhet det är (ungefär). Behöver man tillsätta något extra konserveringsmedel?

  • Pingback: Syrligt och sött | Söta saker

  • http://sotasaker.com Tea

    :)

  • Sara

    Jag tog mellanvägen och drog i en deciliter vatten. Ovärderligt med sådana här typer av bloggar tycker jag, stort tack igen för allt jobb du lägger ned!

  • http://sotasaker.com Tea

    Det behövs inte utan räcker med fruktsaften, men det är klart att man får om man vill ;)

  • Sara

    Hej! Den står och puttrar i min kastrull just nu, men ska det verkligne inte vara något vatten i den? Det är det i din citrusmarmelad och blodapelsinmarmelad. *förvirrad* Tack söta för en underbart inspirerande blogg!

  • jajjan

    provade att göra denna förra helgen och jag ger den 5/5 gelehallon!

  • http://nightmarecandyy.blogg.se Malin

    åh vad söt blogg:D

  • http://cupcakesfluffan.blogspot.com/ Linda – Cupcakefluffan

    Låter verkligen som en riktigt god marmelad

  • http://www.njutbarating.blogspot.com Johanna

    Så synd att man inte kan provsmaka här på bloggenoxå- du gör ju alltid så mycket gott! kram J

  • https://fridasmat.wordpress.com/ frida

    oj vad gott! jag gillar verkligen lite ingefära i marmelader, det ger en sån fin kryddighet!

ANNONS
ANNONS